Изпратихме горещ месец авуст. Посрещнахме септември с пожар в едно

...
Изпратихме горещ месец авуст. Посрещнахме септември с пожар в едно
Коментари Харесай

Седмицата на пожарната безопасност в Пловдив

Изпратихме парещ месец авуст. Посрещнахме септември с пожар в едно от най- старите образователни заведения в Пловдив. Само дни по-късно,

придошлата река Стряма наводни пет села в Карловско и прекатурна живота и битието на доста хора.

С помощта на добротворци, военнослужещи и огромни Човеци от цялата страна, огнеборците овладяваха обстановката и продължиха да работят със сърце и душа, пазейки Живота!

Въпреки провокациите, които природата ни сложи, за поредна година пловдивските огнеборци, ще провеждат и проведат " Седмица на пожарната сигурност ". Защото няма нищо по- скъпо от предварителната защита, припомнянето на разпоредбите и поуките и основаването на просвета в подрастващите.

В рамките на самодейността, която започва в понеделник- 12 септември, ще бъдат осъществени голям брой събития, отдадени на разпоредбите за безвредно държание при пожар и други произшествия. През тези седем дни в пожарните служби ще се състоят дни на отворените порти, демонстрации, образователни евакуации, беседи, исторически изложения, срещи с ветерани и разнообразни публични акции.

Даваме старт в понеделник - 12- ти септември.

Точно в 10.00 часа на площада пред община Пловдив с три огненочервени автомобила- за пожарогасене, избавителна активност и автомеханична стълба, ще се състоят вълнуващи срещи с поданици на града и региона, родители и деца. По- смелите даже ще имат опция да изпитат бързата си реакция, гасейки ненадейно избуял огън. В самостоятелен ъгъл ще бъде изложена техника, употребена при ПТП, трусове, наводнения и произшествия с рискови субстанции.

На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат чиновници на Първа районна работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията - Пловдив и екипите на бранш " Специализирани оперативни действия " на районната дирекция.

Заедно с актьорите на Държавен куклен спектакъл Пловдив тази година е готова и една страхотна изненада за децата- зрелище на открита мобилна сцена на театралната режисура " Безопасна приказка “.

Със своите кукли – Рошковците, актьорите ще пресъздадат една поучителна история за това по какъв начин да победим Бедата! " Безопасна приказка " е учебен театър, който учи на главните правила за сигурност при пожари, наводнения и естествени бедствия. Началният час е 11.00 още веднъж на площада пред общината.

На място ще се раздават и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните ограничения и вярното държание при пораждане на пожари, бедствия и изключителни обстановки.

На 13 септември в двора на РДПБЗН Пловдив, ул. " Преслав " 33, ще бъде почетена паметта на починалите при осъществяване на длъжностен дълг огнеборци и ще разпознаваем тези, които избавиха животи, върнаха човешката усмивка и вдъхнаха вяра!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР