Изпратени на войната срещу Украйна жители на руската република Тува,

...
Изпратени на войната срещу Украйна жители на руската република Тува,
Коментари Харесай

Близки на убити руски войници: Разбрахме за погребенията преди да ни кажат, че са загинали

Изпратени на войната против Украйна поданици на съветската република Тува, родината на министъра на защитата Сергей Шойгу, бяха заровени на повече от 1000 километра от домовете им в Новосибирск, съобщава  " Нова Тува ", базирайки се на локални чатове.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10146
Роднините на убитите съветски военни даже не са били известени за гибелта им. Тъжната новина достигнала до тях посредством фотоси на гробище, оповестени онлайн от " Вагнер ", предава " Униан ".

По този метод военното командване се стремяло да се измъкне от претенциите на околните на починалите бойци за заплащания.

" В тези групи се написа, че околните на починалите не са знаели освен за погребенията, само че даже и за самия факт на гибелта на тези бойци! Тоест излиза, че " доблестното " Министерство на защитата, ръководено от нашия " популярен " съотечественик Шойгу, даже не си прави труда да уведоми роднините за гибелта на бойците. Очевидно това се прави, с цел да не се заплащат застраховки и еднократни компенсации на роднините. В противоположен случай за какво не рапортуват гибелта и не разрешават на хората да погребат роднините си на лична земя ", пита се в обявата, представена от " Марица ".

През последните месеци на доста места изникнаха гробища на бойци на " Вагнер ", което не постоянно е одобрявано с положително око от локалните поданици. Например, управляващите на град Горячий Ключ в Краснодарския край се опълчиха на самодейността на групировката да погребва починали наемници на тяхна територия. Евгений Пригожин, шефът на частната военна компания, призна, че е трябвало да оказва напън над тях, с цел да склонят.

Впоследствие предприемачът се застъпи за въвеждането на наказване за отвод да се погребват " вагнеровци ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР