Изпращаме година на стагфлация. Това, което ни очаква - все

...
Изпращаме година на стагфлация. Това, което ни очаква - все
Коментари Харесай

Проф. Красимир Петров: Икономиката ще се забавя, инфлацията ще се ускорява

" Изпращаме година на стагфлация . Това, което ни чака - все същото, само че в по-лоша форма. Икономиката ще се забавя още повече, а инфлацията ще се форсира ". 

Това предвижда пред БНР проф. Красимир Петров, икономист. Той е преподавал стопанска система и финанси в Съединени американски щати, Ирландия, Саудитска Арабия, Тайван, Тайланд, България. 

По думите му " в стопанската система не желаеме да се подложим на диета, да няма популизъм , да не даваме пари за щяло и нещяло ". 

" И бизнесът, и фамилията би трябвало да минимизират и унищожават всички типове заеми, да изградят 6-9 месеца спестявания. Трябват действителни активи - потребителски - да се купят движимости, жилища, злато. Аз не предлагам пазаруване на жилища и парцели, тъй като са неколкократно надценени ". 

В предаването " Хоризонт за вас " проф. Петров добави: 

" С Covid ограниченията няма по какъв начин да чакаме напредък на стопанската система . Имаме спор сред здравните и икономическите ограничения. Този проблем би трябвало да се реши на макроикономическо и политическо ниво. Икономиката би трябвало да се разхлаби ". 

Интервюто с проф. Красимир Петров можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР