Изпращаме 2021 г., която беше далеч по-трудна от предишната, но

...
Изпращаме 2021 г., която беше далеч по-трудна от предишната, но
Коментари Харесай

Стела Балтова: Тази година беше далеч по-трудна от предишната

Изпращаме 2021 година, която беше надалеч по-трудна от предходната, само че изпълнена с доста труд, оптимизъм и вяра да възвърнем жизнеспособността на нашия бранш, който основава хубост, прекарвания, които актуалният екскурзиант търси - свързани със здравето, удовлетвореността, приемането на нови познания. Това сподели служебният министър на туризма Стела Балтова по време на връчването на шестите годишни награди в туризма за 2021-ва, проведени от МТ. Наградите са под патронажа на президента Румен Радев, съобщи

Министърът благодари на представителите на туристическия бизнес за последователността им, както и че не са прекратили работата си. Тя благодари и на сътрудниците си от служебния кабинет за създаването на ограничения в поддръжка на бизнеса. Да, ние успяхме. Успяхме, несъмнено, не във всички направления, които бихме желали, само че постигнахме близо 6 млн. туристи, от които над 4,2 млн. - български туристи. Това ни предизвиква да продължим в тази посока, съобщи министърът.

Тя посочи, че е належащо да се работи за ограничения в поддръжка на бизнеса, за възобновяване му, само че и да се употребяват новаторски технологии, да се работи в посока на битката с климатичните промени и да сме дейни в дейностите си, с цел да не изостанем от останалия туристически свят.

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е посетител на събитието, сподели, че тази година е била сложна за всяка една сфера, само че изключително сложна е била за туризма, поради пандемията. Йотова посочи триумфа на служебното държавно управление страната ни да не бъде затворена изцяло, и макар рестриктивните мерки, туризмът да продължава да работи. Вицепрезидентът уточни нуждата от това секторът да стане предпочитан, като подчертава върху потребността той да се развива целогодишно, както и за усилване на рекламирането на България като туристическа дестинация.

На събитието участват министри, посланици, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР