Използвайки руски телефонни номера, журналистите се обадили на повече от

...
Използвайки руски телефонни номера, журналистите се обадили на повече от
Коментари Харесай

Би Би Си: ”Вагнер” все още набира бойци в цяла Русия frognews.bg

Използвайки съветски телефонни номера, публицистите се обадили на повече от 10 центрове за набиране на личен състав, като претендирали, че са братя на мними евентуален претенденти.

 

Тези, които са дали отговор на телефонните позвънявания, са споделили, че центровете работят както всекидневно. Би Би Си заяви, че от Калининград на запад до Краснодар на юг никой не е вярвал, че „ Вагнер “ се разпуска.

 

В арктическия град Мурманск жена от състезателен клуб „ Викинг “ е удостоверила, че продължава да записва бойци за Украйна.

 

Дългият лист от места за контакт с „ Вагнер “ включва най-вече бойни клубове, в това число учебни заведения за бойно изкуство и боксови школи.

 

Няколко от хората от другата страна на линия са подчертали категорично, че новите членове подписват контракти със самата група наемници, а не с съветското министерство на защитата.

 

Искането наемниците да бъдат трансферирани към министерството на защитата, като по този метод се сложи на колене групата „ Вагнер “ и нейният началник Евгени Пригожин, беше в основата на ожесточената омраза, която мина във въоръжен протест предишния уикенд, напомня Би Би Си.

 

Медията обаче допълна, че въпреки всичко наказателното дело против бунтовниците бе прекъснато и то в страна, където голям брой деятели на опозицията излежават дълги присъди единствено за това, че приказват против войната на Русия в Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР