Използването на русофобия и пещерен национализъм на постсъветското пространство, както

...
Използването на русофобия и пещерен национализъм на постсъветското пространство, както
Коментари Харесай

Путин пред Всемирния руски събор: Разделените народи са по-удобни за управление

Използването на русофобия и пещерен шовинизъм на постсъветското пространство, както и намесата в църковния живот, могат да доведат до съществени последици . Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в границите на изявление по време на пленарното съвещание от Всемирния съветски национален събор, съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
„ Виждаме какви старания се подхващат през днешния ден, с цел да се преформатира света, да се разрушат цивилизационните полезности и тези културно-исторически пространства, които са се формирали с епохи “, означи съветският водач. По неговите думи, задачата е да бъдат основани „ друг тип безлични протекторати “, тъй като „ разграничените нации, лишени от национална памет и сведени до равнището на васали, са по-лесни и по-удобни за ръководство и потребление като разменна монета за свои ползи “.
Стопанинът на Кремъл изрази страдание, че с сходни практики се постанова да се сблъскват доста райони на планетата, в това число в постсъветското пространство. При това, акцентира Путин, се употребява „ пещерен шовинизъм и русофобия “, реализира се груба и безпардонна интервенция в църковния живот. Той заключи, че сходна политика е рискова и „ може да докара до съществени последици “.
Руският водач също е убеден, че въздействието на едни или други страни в света ще зависи освен от икономическото им развиване, само че и от духовния капацитет. „ Днес разбирането за сложността на развиването и цивилизациите служи за фундаментална основа на многополярния свят, за отстояване на правилата на интернационалното право. И тежестта и въздействието на полюсите в бъдещото развиване, несъмнено, на първо място, ще се дефинира от тяхната икономическа, научна, културна, духовна и човешка основа и капацитет “, счита още президентът на Руската федерация.
Затова, по мнението на Путин, са толкоз значими „ напъните, призвани да сплотяват хората, да консолидират работата на гражданското общество и страната, както и това, което нашите предшественици са наричали групов разсъдък, групов опит “.
Президентът особено благодари на Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил „ за големия принос в активността на събора “, а на участниците в него – „ за доста значимата за обществото и страната задача “, която те извършват в продължение на четвърт век.
Припомняме, че днешното съвещание на Всемирния съветски национален събор е отдадено на 25-годишнината от образуването на тази организация. Темата на форума е „ 25 години по пътя на публичния разговор и цивилизационното развиване на Русия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР