Използването на пет смени в мачовете е спасило футбола, е

...
Използването на пет смени в мачовете е спасило футбола, е
Коментари Харесай

Дясната ръка на Клоп: Петте смени спасиха футбола

Използването на пет смени в мачовете е избавило футбола, е мнението на един от помощник-треньорите на Ливърпул Пеп Лейндерс. Въвеждането на пет промени в състава вместо обичайните за дълго време три стана през лятото на 2020-а година, когато футболният живот беше възобновен след пандемията от ковид..

Международният ръб за разпоредбите на играта (ИФАБ) се съгласи да резервира това предписание за непрекъснато през октомври предходната година, само че Висшата лига на Англия се върна към три промени в състава на мач за последните два сезона.

Въпреки това, клубовете от най-високото равнище на футбола на Острова се сплотиха в потреблението на пет смени през идната акция 2022/2023, което се приветства от Лейндерс.

Голямото нещо през идната акция и мисля, че ще се трансформира в най-решаващ аспект за шампионата, е това по какъв начин тимовете ще употребяват петте си смени. Защото считам, че това ще промени доста Висшата лига ", разяснява нидерландският помощник на Юрген Клоп, представен от организация РА.
 Ливърпул преподписа с Диого Жота
Ливърпул преподписа с Диого Жота

Новото съглашение с 25-годишния португалец е до края на юни 2027 година

" Ние в действителност сме удовлетворени от това, тъй като то значи, че можем да играем интензивно от 1-ата до 95-ата минута. Това към този момент ни дава разновидности да опитваме по какъв начин да използваме тима и по какъв начин да се оправим, когато играем на всеки три дни. Мисля, че това предписание избави футбола. Защото в случай че искаш да играеш на високо равнище на всеки три дни, тази смяна беше наложителна и наложителна ".

Наистина съм благополучен, че Висшата лига го видя и клубовете го видяха. Но също по този начин мисля, че това предписание ще бъде оръжие за всички британски клубове, което играят в европейските шампионати, споделя още той.

Мениджърите на любимците за купата в последните години в Англия Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Юрген Клоп (Ливърпул) бяха измежду критиците на отпадането на петте смени след края на пандемията.

Другата обнадеждаваща вест е, че измененията влизат в действие от сезон, който ще бъде друг спрямо всеки различен - със Световно състезание в Катар през зимата, само че и намиращо се по средата на шампионатите в европейските лиги.

Самият Лейндерс, с изключение на помощник-треньор на Юрген Клоп, е работил на сходни позиции във водещи европейски клубове като Порто и ПСВ Андховен и е един от " тихите " революционери на футбола.

Това е една динамичност като предизвикателство, на което би трябвало да отговорят тимовете, а по този въпрос той написа в книгата си " Интензивност - историята от вътрешната страна по какъв начин се разви сезон 2021/22 на Ливърпул ".

" В книгата ще се изясни доста добре по какъв начин не бяхме заети в три четвърти от годината, по какъв начин сме възнамерявали новия сезон във връзка с това къде отиваме и какво желаеме да реализираме ", споделя още помощник-треньорът.

" Решихме да отидем в Дубай. Защото е покрай Катар, с цел да могат футболистите да си основат автоматика на телата, да се приготвят оптимално бързо за връщането им назад в тима, а също по този начин да създадем най-хубавата допустима подготовка за спринта, който ни чака във втората част от сезона ", приключва експертът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР