Използването на нецензурен език – или казано иначе, псуване –

...
Използването на нецензурен език – или казано иначе, псуване –
Коментари Харесай

Учени: Псуването е признак за висока интелигентност

Използването на циничен език – или казано другояче, псуване – постоянно се преглежда като симптом за обикновен речник. Човекът, който си служи с тези думи, се счита за не изключително образован. За некадърен да се изрази по не чак толкоз афектиран метод, написа Science Alert.

Изследванията обаче демонстрират, че псуването в действителност е симптом за по-интелигентна приложимост на езика.

Хората избират да псуват в разнообразни контексти и за разнообразни цели – за лингвистичен резултат, с цел да предадат страст, с цел да развеселят някого или може би просто, с цел да бъдат съзнателно гадни.

Виж още : Интелигентните хора си лягат късно, оставят неразбория на всички места и употребяват нецензурирани думи

Психолозите, които изследват по кое време и за какво хората псуват, се пробват да надникнат оттатък стандартите, представящи псуващите като необразовани и неинтелигентни.

Всъщност, проучване, извършено от психолози от Mairst College, открива връзка сред това какъв брой добре владее даден човек британският език и какъв брой го бива в псуването.

Първото – езиковото умеене – може да бъде измерено, като накараме група хора да кажат колкото се може повече думи, започващи с избрана писмен знак от писмеността. За 1 минута.

Хората с по-големи езикови умения измислят доста повече образци за даденото време. На базата на този метод учените основават и сходна задача, само че обвързвана с псуването. Нейната цел – да се сетим за колкото се може повече псувни за 1 минута.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР