Използването на генеративен изкуствен интелект за създаване на съобщения може

...
Използването на генеративен изкуствен интелект за създаване на съобщения може
Коментари Харесай

Проучване показва, че хората предпочитат да говорят с други хора, а не с изкуствен интелект

Използването на генеративен изкуствен интелект за основаване на известия може да ги направи неавтентични

Емил Василев преди 6 минути 8 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Компаниите, стартъпите и елементарните хора по целия свят употребяват генеративен ИИ със все по-бързи темпове. Занапред огромна част от това, което четете, евентуално ще бъде основано от него, само че дали това е добре? Според ново изследване на доста хора не им харесва, в случай че считат, че им се дава текст, генериран от ИИ, защото намират тази процедура за неискрена и неавтентична.

Университетът „ Корнел “ организира изследването, което включва делене на група от участници в теста на 219 двойки. На всяка двойка е било казано да беседва по политически въпрос посредством текстово известие и е било сложено едно от трите условия: и двете двойки в групата могат да употребяват платформа за интелигентни отговори, с цел да генерират диалога си, единствено един човек може да я употребява, или нито един от участниците не може да я употребява. Средно интелигентните отговори съставляваха 14,3 % от изпратените известия (1 от 7).

Добрата вест за ИИ е, че откривателите са открили, че потреблението на интелигентни отговори усилва успеваемостта на връзката, позитивния прочувствен език и позитивните оценки от страна на сътрудниците в връзката.

Но ангажимента е, че всеки, който е вярвал, че беседва с човек, чиито отговори са генерирани от ИИ е възприемал този човек като по-малко отстъпчив и е чувствал по-слаба връзка с него.

„ Бях сюрпризирана да открия, че хората са склонни да ви правят оценка по-негативно единствено тъй като подозират, че употребявате изкуствен интелект, с цел да ви помогне да съставите текст, без значение дали в реалност е по този начин. Това илюстрира общото съмнение, което хората наподобява имат към ИИ. “

казва докторантът Джес Хохенщайн, водещ създател на публикацията

Вторият опит включваше молба към 299 инцидентно разпределени двойки участници да обсъдят политически въпрос в едно от четири условия: без потребление на интелигентни отговори, с потребление на интелигентните отговори на Гугъл по дифолт, с потребление на интелигентни отговори на различен инструмент на ИИ с позитивен прочувствен звук, и с потребление на такива с негативен прочувствен звук.

Разговорите, в които са употребявани интелигентните отговори на Гугъл или инструментът, създаващ позитивни текстове са били по-оптимистични и с по-положителен прочувствен звук от тези, в които не е употребен ИИ или са генерирани благодарение на негативни отговори. Изследователите считат, че това илюстрира преимуществата на ИИ при основаването на текстове, които изискват по-позитивен поток, като да вземем за пример професионалните връзки, само че това става за сметка на персонализацията.

„ Въпреки че ИИ може да ви помогне да пишете, той трансформира езика ви по метод, който може да не очаквате, изключително като ви кара да звучите по-позитивно. Това допуска, че като употребявате ИИ, генериращ текст, жертвате част от личния си персонален глас. “

каза Хохенщайн

Проучването демонстрира, че ИИ има своето място, само че не трябва да се употребява навсякъде. Никой не желае да води диалог на четири очи (или част от него) с машина, когато има вяра, че приказва с човек, а има професионални обстановки, които изискват човешки нюх.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР