Използването на долара в търговски операции от различни страни е

...
Използването на долара в търговски операции от различни страни е
Коментари Харесай

Ердоган: Зависимостта на световната търговия от долара стана препятствие за нея

Използването на $ в търговски интервенции от разнообразни страни е затруднение пред развиването на комерсиалния оборот, съобщи в понеделник президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган на срещата на върха на Съвета за съдействие на тюркоезичните страни (ССТД) в киргизкия град Чолпон-Ата, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

„ Зависимостта на международната търговия от $ стана затруднение за нея “, съобщи Ердоган. Във връзка с това турският президент предложи търговията сред участниците в ССТД „ да премине на национални валути, което е значимо изискване “ за развиването на търговията.

„ В нашите страни живеят към 70 млн. души, само че брутният вътрешен артикул на района е единствено $350 милиарда За страдание, можем да кажем, че стокооборота е на ниско равнище. Трябва да решим този въпрос и да предприемем ограничения за смяна на обстановката “, означи Ердоган.

В шестото съвещание на ССТД в Чолпон-Ата вземат участие президентите на Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Турция и Узбекистан, както и министър председателят на Унгария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР