Изплува умряла риба край врачанското село Люти брод. Според местните

...
Изплува умряла риба край врачанското село Люти брод. Според местните
Коментари Харесай

Мъртва риба изплува край село Люти брод

Изплува умряла риба край врачанското село Люти брод. Според локалните рибата не е отровена, а е починала от неналичието на О2 във водата. Жителите на село Люти брод упорстват за по-строг надзор върху работата на дребните ВЕЦ-ове по Искър.

Хората от селото разбрали, че са очевидци на екологична злополука, когато забелязали по какъв начин реката побелява от пасажите мъртва риба.
Петко, риболовец: Плуваше на всички места, по двадесет кила сомове.
Валентин Герасимов, риболовец: - В Искър умряла риба, огромно нещо, като погледнах, се уплаших и се обадих на 112.

Живеещите край реката незабавно алармирали до Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, до Басейнова дирекция и екоинспекцията във Враца.
Иван Коцев, с. Люти брод: Най-интересното беше, че всички не знаеха какво се случва и за първи път научаваха за този проблем. От Басейнова дирекция не желаеха да приказват и споделиха, че им е безусловно неразрешено да разискват този въпрос.
Според локалните рибата не е отровена, а е починала от неналичието на О2 във водата.
Петко, риболовец: Пускат ВЕЦ-а, езерото му се източва и гребат тинята, от тинята хрилете на рибата се задръстват и по тази причина умира.
Жителите на село Люти брод упорстват за по-строг надзор върху работата на дребните ВЕЦ-ове по Искър, с цел да се предотвратят в бъдеще сходни екологични бедствия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР