Изплати ли дълга си парламентарният секретар на Министерство на младежта

...
Изплати ли дълга си парламентарният секретар на Министерство на младежта
Коментари Харесай

Парламентарният секретар на Министерството на младежта и спорта изплати ли дълга си от 50 хиляди

Изплати ли дълга си парламентарният секретар на Министерство на младежта и спорта Станислав Кънчев, който дължи 49 667,50 лева на държавното сдружение " Академика 2011 " за използването на Зимния замък в София от ХК НСА?

До сряда заплащане не е имало, потвърдиха от " Академика 2011 ". Като началник в ММС с изключение на задължения, би трябвало да има най-малко морал и да се издължи на сдружението, чийто принципал е министърът на спорта, а той негов чиновник. Това настояват в писмо до медиите някогашни чиновници на ведомството.

В началото този месец Радостин Василев, ползвайки компетентността на някогашната му към този момент финансова контрольорка Кристина Начева, изиска Екатерина Дафовска, президент на федерацията по биатлон, да върне на ММС 98 129 лв.. Парите са били предопределени и употребявани за стартовете на биатлонистите в интернационалните съревнование в първите месеци на годината. И тъй като федерациите нямаха контракти за финансиране, от биатлона са получили средства да завършат сезона. От ММС дефинираха на Дафовска период от 10 дни да върне парите.

49 667 лева дължи и Станислав Кънчев, само че никой не му е написал писмо и не са му дали период да си заплати на страната? Защо ли? Вероятно тъй като Кристина Начева към този момент не е финансов инспектор и по тази причина няма писмо от нея като към биатлона.

Страх витае в постройката на Министерство на младежта и спорта. От партера до последния етаж. Всички са си скрили телефоните, тъй като министърът ги предизвестил, че ги подслушват. И няма по какъв начин да е по-различно след дебютиращото влизане в спорта на Радостин Василев. Ще разбие мафията, ще наруши комфорта на дерибеите, той е сбъднатият призрачен сън!

И сега има спортни федерации, клубове и юношески организации, които би трябвало да върнат пари за домаканиства на отсрочени надпревари или неизрядност на доклади от извършени мероприятия, по които са финансирани. Защо ММС не ги търси тези пари? Или има отношение единствено към избрани федерации, клубове и юношески организации, с които се разчистват сметки на персонална основа или от екипа му „ специалисти”.

Федерациите, клубовете и младежките организации вършат спорт и правят действия, по чиито резултати би трябвало да бъдат оценени и оценени. Техните ръководители и членове не са умни и красиви, не пеят и не танцуват както желае министърът. Техни ръководители са последователи на една или друга политическа мощ, само че спортистите им носят медали и популярност на България. А министър Василев се бори тъкмо против тях, наричайки ги мафия и дерибеи.

За четири месеца от така наречен му ръководство нито една спортна федерация не посмя да му покаже, че е на неверното място. Единствено Илиана Раева го приземи още в първите часове на министерстването му. Показа му, че той и екипът му от „ специалисти” не са за ММС. След шумния скандал и позвънявания от „ високо”/всички знаем на кой служи/, още на идващия ден Руди предложения Раева на среща в кабинета на министъра. И там лицемерно и обществено заровиха томахавката, а федерацията по художествена гимнастика заслужено получи всичко, което си е извоювала и й се поставя.

Радостин Василев разбра или не какъв брой е подвластен? Къде е прозрачността, която дава обещание?

Разпределя обществени средства в спорта и младежтта, само че те остават скрити. Никъде в уеб страницата на ММС не са оповестени парите на федерациите, както до момента е правено, подписали контракт за финансиране. Колко са получили и за какво? И кой дефинира парите - комисията, в която има " специалисти " без да имат визия от спорт.

Кажете, господин Василев, Станислав Кънчев ли, Кристина Начева ли, новоназначеният от вас финансист в дирекция „ Финанси” или двама от специалистите от СВП познават в елементи и специфичност всички спортове - кану-каяк, фехтовка, лека атлетика, биатлон, ски, спортна гимнастика, тенис на маса, бадминтон, плуване и така нататък Точно тези „ експерти” ли могат да дефинират обективно нужните средства за финансиране на дейностите на федерациите?

В началото всички одобряваха Радостин Василев просто като министър, политическа фигура и скрито се надяваха да опровергае скептиците като покаже, че има визия от спорт. И около дебюта на новака в спорта се настани една такава вяра за обещаните розови съдбини на българския спорт и разтрошаване на порочни практики. И след първия месец лъсна истината.

Има стратегия, няма стратегия, връщаме остарялата стратегия с козметика. Ще се финансират клубовете по критериите от 2015 година Самият той оплете администрацията като пате в калчища. Поставяха се периоди до петък и закани за уволнения. А резултатът - скандал сред чиновниците на " Спорт за високи достижения ", съпроводен с летящи папки по първия етаж на ММС. И все пак към момента има спортни федерации, които нямат подписан контракт за финансиране от ММС.

Да не приказваме за противоречивите клубове и младежките организации, както и осъществяването на Програмата за кадрово застраховане на клубовете, по която за първи път страната обезпечава месечна заплата на треньор в клуб.

Руди Василев отхвърля срещи с федерациите под претекст, че проблемите им няма да се вземат решение персонално и по телефона. И в това време връща остарялата стратегия, с леки промени, и по този метод и " порочната процедура " на остарялата скица, в която от спортните централи се молят за среща с министъра, за се договорят за финансиране още веднъж на 4 очи.

През миналите 4 месеца спортни федерации, клубове и юношески организации пищяха, че няма да получат пари, други недоволстваха, че са им орязани, а трети предостатъчно потриваха ръце, тъй като планът им е минал както би трябвало поради това, че са симпатични на „ тесните специалисти” Станислав Кънчев- Кристана Начева и компания.

Спортните федерации се възмущаваха от „ специалистите” в комисиите, само че къде и пред кого? Помежду си, в коридорите на ММС, по телефона и в централите си. Жалеха се на Арменския поп! Нито една от мрънкащите федерация не се осмели да излезе и обществено, да съобщи недоволството си, да се аргументира и да уточни, че министърът на спорта не схваща от спорт. Страхливо мълчаха. Защото страхът им ММС да не им ореже 10, 20 или 50 000 лева от претенции бюджет, беше по-голям от недоволството.

Голямата му пристрастеност на Василев е БФС. Публично и изрично поддържа нелегитимния конгрес на Футболния съюз, изпрати хора от ММС за наблюдаващи и писаха протоколи. За какъв брой Общи събрания на спортни федерации направи това? Той министър на спорта ли е или на футбола?

За 4 месеца той няма безапелационна позиция по кое време ще прибере от ПФК ЦСКА София милионите, които дължат на страната – по-точно на " Сердика Спортни парцели " ЕАД, от наемите за ст. Българска войска. До момента няма друга федерация, клуб или спортна организация с толкоз огромен дълг към ММС. А в края на април изтича срокът на държавното сдружение за подаване на правосъден иск към ПФК ЦСКА, с цел да си вземе парите.

Радостин Василев съумя да смени членовете на бордовете на комерсиалните сдружения -на НСБ и " Академика 2011 " и в тях подреди правист, лесничей, правист лесничей. Тези хора ще работят за спорта, ще залесяват пустеещи терени на Околовръстното или ще приберат парите от ЦСКА, от Станислав Кънчев и други федерации, клубове и юношески организации? Василев назначи нов ръб и в Българския състезателен тотализатор и даде обещание да потекат милиони към спорта. Нека да покаже финансовите резултати на нови ръб на БСТ и да се сравнят със същия интервал на 2021 година

До момента Радостин Василев демонстрира на федерациите, клубове и юношески организации, че няма да се срещне с представител на нито една. Защото и него го е боязън, че ще удостовери мнението им, че не схваща нищо от " спортния бранш " и младежта. Иначе си върза магарето - всички претенденти за среща с министъра на спорта, ги препраща към строителния инженер - заместника му инж. Владимир Харизанов. А той е смел „ специалист”, какво му пука за спорта?

Позволявал си даже да заплашва федерации, че може и по-лошо да стане. Така с прекачване на отговорност, министърът преодоля страха си и постави Министерството на спорта да се ръководи от инженера Харизанов, парламентарния секретар Станислав Кънчев и финансовия специалист Кристина Начева. Тандемът Кънчев-Начева влезе в открит пердах с в действителност потвърдени специалисти в спорта - шефът на " Спорт за високи достижения " Антоанета Боева и съветникът на министъра проф. Даниела Дашева, учител в НСА и министър на спорта в служебния кабинет " Герджиков ".

И още веднъж страхът от помрачаване принуди Кънчев-Начева да стартират почистване на терена. Антоанета Боева, към 10 години шеф на СВП, беше уволнена против обещетение, което ще заплати страната, а не Радостин Василев, а проф. Дашева май към този момент не е консултант.

За преданото ръководство и орязване на бюджети на федерациите и почистване на персонални връзки с биатлона Кристина Начева е " намалена " от финансов контрольол, издигната по времето на служебния състезателен министър Андрей Кузманов, в и. д. шеф на " Регионална съгласуваност и надзор " /РКК/.

Специалистката от години е в спор на ползи като държавен чиновник. Знаели са го всички министри до момента. Знае го и Радостин Василев, а знае, че и сега Начева води счетоводството на федерацията по ММА, на глухите, на таекуондо - олимпийска версия, на доста спортни клубове и юношески организации, посредством фамилните компании на майка й – Анелия Начева-КРИС Едноличен търговец, татко й - Карина 2019 ЕООД и персонално тя.

Май и Кристина Начева се опасява да не лъснат финансираните от ММС планове, които е писала и защитавала тя, макар че е държавен чиновник в ММС. На сътрудници от министерството, на техни родственици, на клубове, федерации?

Четвърти месец в ММС чакат нов организационен устав и всички с любознание наблюдават до каква степен ще стигнат в йерархията „ тесните специалисти” в спорта Кънчев - Начева.

Срещу коя мафия се борите, министър Василев, против тази, която създавате ли? Или с уволнението на близо 20 специалисти в ММС, в това число и шефът на Инспектората по член 46, които следи за спор на ползи в ММС, преборихте мафията?

Кои са специалистите в екипа на Радостин Василев? Заместникът му Владимир Харизанов - строителен инженер, който дава отговор за спорта, Диана Иванова - правист от ПФК Левски-София и експерт в отбрана на персоналните данни, която е с сектор " Младеж " в ММС, шефа на кабинета Рада Стефанова - експерт във финансовите и застрахователни услуги или може би парламентарният секретар Станислав Кънчев - приключил НСА, бакалавър треньор по хокей на лед, откакто е има бакалавърска степен по " Икономика на превоза " в УНСС?

Или експертът по пиар и уволнение на чистачки - Кирил Веселински? Очевидно в този момент Василев няма специалисти и потенциал да се създаде нов Устройствен устав на ММС и министерството е наело външна компания, на която ще заплаща с пари на спорта. Ще покаже ли Радостин Василев подписаните контракти с младежките организации и критериите за разпределение на парите от Хазарта, тъй като, в случай че спортът му е отдалечен, младежта май е черна дупка за екипа му.

С уволненията на специалисти в ММС той оцвети спорта политически и отстрани чиновници, евентуално симпатизирали на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и други партии, само че в същото време експерти, които схващат от спорт. Уволниха чистачката, може би, тъй като е била в управлението на ГЕРБ и не харесва Има Такъв Народ? И кой е назначил Кристина Начева в ММС? Нито една политическа мощ не може да се похвали с олимпийски или международен първенец, макар че водачите им бързат първи да се снимат с тях.

Политическите партии могат единствено да се гордеят с българските спортисти, само че те не са техни, нито ваши, те са на България!

Страхът, господин Василев, не е за страхливи " спортисти ", само че явно в управлението на ММС няма спортисти. Има служители, които принизяват триумфите и славата на българските европейски, международни и олимпийски първенци и медалисти, напъните на хиляди състезатели и треньори в чиновнически бизнес. За 4 месеца вие нищо не направихте за спорта! Спортът е мощна мощ, господин Василев, само че надали ще имате време и потенциал да я усетите!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР