Изплатените до момента средства по мярката 60 на 40 вече

...
Изплатените до момента средства по мярката 60 на 40 вече
Коментари Харесай

Изплатените средства по мярката 60 на 40 вече са над 1 млрд. лева

Изплатените досега средства по мярката 60 на 40 към този момент са над 1 милиард лв.. Изплатените обезщетения от 75 на 0 по мярката „ Запази ме “ са 54 милиона лв. на над 50 хиляди наранени от затварянето на бизнеси служащи. Над 36 хиляди са хората с увреждания, които употребяват „ Личен помощник “, сумата по програмата за тази година е 214 милиона лв., при 92 милиона за предходната година.

Това стана ясно на днешното държавно съвещание, на което министър председателят Бойко Борисов съобщи: „ Много елементарно може да се направи сравнението по метода, по който се грижим ние за тях, и тези, които се пробват да кажат, че ги съставляват. Така че, когато цифрите приказват, корифеите си мълчат. Продължаваме нататък – до май месец сме подсигурили всички заплащания, в това число 50-те лева на пенсионерите, които даваме в изискванията на пандемия “.

4535 са откритите досега с ковид в обществените услуги, 1407 от тях са личен състав. Това рапортува министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на съвещанието.

Прави се нужното да продължи имунизирането на тези предпочитани групи, добави министърът:

„ Като ваксинираните лица са общо 4202, от които 3078 са консуматори и личен състав е 1124. Заедно с РЗИ вършим всичко допустимо да увеличим броят на личния състав, който се имунизира, тъй като досега трите огнища в домовете за остарели хора в действителност породиха от неимунизирани хора от личния състав “.

13 милиона лв. за финансиране на плановете от състезанието на Фонд „ Научни проучвания “ отпусна държавното управление по бюджета на просветителното министерство.

Част от проучванията са фундаментални, в това число свързани със значими публични провокации вследствие на пандемията от Covid-19.

Специално за тях се заделят 3 милиона и 100 хиляди лв.. С останалите средства ще се финансират 150 нови научни оферти.

На съвещанието стана ясно още, че страната отпуска милион и половина лв. в допълнение на 52 общини, които са организирали предучилищната подготовка за 4-годишните в детските градини. Целта е повече деца да бъдат включени дейно в просветителната система.

Над 50 000 са върнатите в клас или записани за първи път в детска градина или на учебно заведение. Децата от уязвими групи, включени по-рано в процеса на образование, отпадат по-рядко от просветителната система.

„ 1,5 милиона, които в допълнение се отпускат, отиват за 52 общини и ще обзет близо 4000 деца “, съобщи министър председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР