Изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции ще

...
Изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции ще
Коментари Харесай

НОИ обяви кога почва изплащането на пенсиите и нова важна услуга

Изплащането на пенсиите през този месец посредством пощенските станции ще бъде по общоприетия график – от 7-и до 20-ти юни, оповестиха от Националния застрахователен институт. Преводите на юнските пенсии по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени в сряда, 7-и юни.

От Националния застрахователен институт също по този начин осведомят, че на уеб страницата на института има нова електронна услуга, обвързвана с правото на хората да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК или НЕЛК. Става въпрос за времето до издаването на ново такова решение от съответните комисии, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването.

Пенсионерите могат в действително време да се осведомят дали за тях към Национален осигурителен институт има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на здравната експертиза. Тя е налична през рубриката електронни услуги и информации по ЕГН и ПИК на Национален осигурителен институт в услуга на пенсионера, предава БНР.

Справката е „ за получени данни от Министерство на здравеопазването/регионални здравни инспекции по Закона за здравето/Преходни и заключителни разпореждания в закона за изменение и допълнение на Закона за хората с увреждания “.

Ако хората, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване.

Етикети: НОИпенсии
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР