Изплашени от безпрецедентното, еквадорците имат универсално искане към президента, когото

...
Изплашени от безпрецедентното, еквадорците имат универсално искане към президента, когото
Коментари Харесай

Еквадор избира президент след вълна на насилие

Изплашени от невижданото, еквадорците имат универсално искане към президента, който избират в неделя - сигурност. Това разяснява АП.

Повече от 13,4 милиона еквадорци имат право да гласоподават. Гласуването стартира предишния четвъртък с вота на лишените от независимост без дефинитивна присъда и продължи в петък с вота за лица над 50 години или хора с увреждания над 75%, на които бе обезпечена опция да гласоподават у дома. Очаква се първите резултати да станат известни към 90 минути след затварянето на изборните секции. 

Балотажът на изборите в южноамериканската страна изправя правоприемник на бизнес империя, Даниел Нобоа, против юрист Луиза Гонсалес. Двамата обаче имат стеснен опит в ръководството.

Който и да завоюва с нормално болшинство от гласовете, ще ръководи единствено 15 месеца, до май 2025 година, колкото остава от мандата на президента Гийермо Ласо. Той редуцира мандата си, когато разпусна Народното събрание на страната през май, защото депутатите организираха процедура по импийчмънт против него поради хипотетични нередности в контракт от държавна компания.

Все повече еквадорци опиати, което избухна преди към три години и се ускори през август, когато претендент за президент беше погубен.

Много хора даже лимитират времето, което прекарват отвън дома. Безпокойството даже накара Нобоа да добави бронежилетка към ежедневното си облекло.
 Еквадор нанесе рекорден удар против наркотрафика
Еквадор нанесе рекорден удар против наркотрафика

Иззети са близо 13 тона опиати

Припомняме, че седем мъже, колумбийски жители, обвинени за присъединяване Фернандо Вилависенсио , бяха убити в пандиза при започване на ноември. 

Правителството на Еквадор бързо осъди убийствата. Напускащият президент Гийермо Ласо даде обещание " нито съучастничество, нито прикриване " в разкриването на убийствата. 

по-малко от две седмици преди първия тур на общите избори, до момента в който напускаше предизборно събитие в столицата Кито.
 Затворници взеха за заложници 57 надзиратели и служители на реда в Еквадор
Затворници взеха за заложници 57 надзиратели и служители на реда в Еквадор

Затворите в Еквадор са място на кървави саморазправи сред съперничещи си банди

Бизнес наследникът Даниел Нобоа, който имаше дребна преднина в някои изследвания преди балотажа, тогава съобщи в обява в обществените медии, че държавното управление би трябвало да даде детайлности за случилото се в пандиза и че мирът би трябвало да бъде възобновен в страната.

Неговият главен противник за президентския пост е Луиза Гонзалес, протеже на левия някогашен президент Рафаел Кореа. Тя сподели, че възходящата престъпност е невиждана и че гласоподавателите не би трябвало да разрешават на " терора " да ги спре да гласоподават за смяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР