Изпитите по биология и по география за кандидат-студенти от първата

...
Изпитите по биология и по география за кандидат-студенти от първата
Коментари Харесай

Провеждат се кандидат-студентските изпити по биология и география в СУ

Изпитите по биология и по география за кандидат-студенти от първата изпитна сесия в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще се състоят през днешния ден, заяви пресцентърът на СУ.Кандидатстудентският изпит по биология е от 9.00 часа и се основава на държавните просветителни условия на образователната стратегия по биология, утвърдена от Министерството на образованието и науката за осми, девети и десети клас. При подготовката за изпитната стратегия би трябвало да се употребяват учебниците, утвърдени от МОН, които са предложени в програмата от Справочника за кандидат-студенти за 2018/2019 образователна година и са посочени като литература.
Изпитът е писмен, неизвестен, в две елементи и с обща дълготрайност от четири астрономически часа.
Първата част е от 30 тестови задания, включващи материал от осми, девети и десети клас. Задачите са със структуриран отговор - многоброен избор с четири вероятни /неправилни, само че правдоподобни отговори/ и един-единствен правилен отговор. Задачите демонстрират в действителност познания по биология и съществени логичен и аналитични умения.
Втората част от изпита е за насърчаване на тематика от образователния материал от девети и десети клас. Тематичната част би трябвало да бъде създадена в границите на учебния курс по биология. При оценяване на писмените работи ще се имат поради критериите за правилно, тъкмо, разумно и изчерпателно показване на биологичния материал; за метода на интерпретиране на образователното наличие и опциите за анализиране и сравнение на основни факти; за изчерпателно излагане и аргументиране на знанията; за притежаване и вярна приложимост на биологичните термини, и за обща биологична и езикова просвета на претендента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР