Изписването на електронни рецепти за всички лекарства ще бъде въведено

...
Изписването на електронни рецепти за всички лекарства ще бъде въведено
Коментари Харесай

Въвеждат пилотно електронни рецепти за всички лекарства

Изписването на електронни предписания за всички медикаменти ще бъде въведено пилотно в стеснен брой практики, съобщи на брифинг министър председателят акад. Николай Денков. Медицинските експерти, които се включат в пилотното изследване, ще могат да дадат противоположна връзка на специалистите от „ Информационно обслужване “, които създават Националната здравноинформационна система (НЗИС). Това ще разреши рационализиране на софтуера на задоволително високо равнище, тъй че да няма потребност от преходни интервали, когато всички предписания станат електронни.

До решението за осъществяване на пилотно изследване се стигна в границите на среща при министър-председателя, на която бе повдигат и въпросът по кое време най-рано изписването на предписания може да бъде напълно електронно. Предстои да бъде конкретизирано кои и какъв брой ще бъдат участниците в пилотното изследване, по кое време ще започва и какъв брой време ще продължи.

„ Пилотното изследване ще даде опция в един миг да можем да пристъпим към цялостно дигитализиране на изписването и на останалите медикаменти, които сега са на двоен режим –...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР