Изпълнителят на тол системата - фирма КАПШ, ще бъде санкционирана

...
Изпълнителят на тол системата - фирма КАПШ, ще бъде санкционирана
Коментари Харесай

Фирмата изпълнител на толсистемата ще бъде санкционирана

Изпълнителят на тол системата - компания КАПШ, ще бъде глобена поради закъснение на осъществяване на действия, съобщи районният министър Петя Аврамова на брифинг в министерството.

Тя посочи, че идната седмица ще бъде осъществен разбор и ще се реши в какъв размер да бъдат неустойките. Те се постановат, защото компанията е трябвало да инсталира апаратите за самотаксуване на ГКПП-тата до 31 декември, само че това не се е случило.

Системата за електронно таксуване работи, при тестванията нямаше недостатъци, такива бяха регистрирани след стартирането на системата, имаше и нерегламентирани офанзиви, посочи Аврамова. Имало е софтуерен проблем при таксуването, проблем с актуализирането на винетка след заплащане, проблем с банкови преводи - всички те са отстранени. " Атаките в системата са ежедневни. Вече има и забавен метод за машинация - през днешния ден беше засечен противозаконен програмен продукт за закупени квитанции за закупени винетки. Но опитът за навлизане е несполучлив. Има опити, само че няма пробив в системата, тя е сигурна и предпазена ", увери Аврамова.

На ГКПП-тата все още има инсталирани апарати, които работят на Отоманци, Гюешево Капитан-Андреево, Дунав мост - Русе, Кардам, Дуранкулак. Монтира се на Калотина, Станке Лисичково, Златарево, Кулата. 5-ти януари е срокът и за Дунав мост - Видин, на 6-ти за Брегово, Връшка чука. До неделя ще има 13 пункта. На Калотина оборудваме и работни места за заплащане в брой - там има 2, на следващия ден ще има на Кулата, на 7-ми на Дунав мост - Русе и Капитан Андреево, добави министърката.

До момента са закупени 73 хиляди винетки за над 5 млн. лева В съпоставяне със същия интервал на предходната година събраните средства са същите, тъй че няма загуба на средства, посочи тя.

В момента електронни винетки могат да се закупят от апарати за самотаксуване, от уеб страницата, мобилното приложение, регионалните пътни ръководства, А1, поетапно на касите на Изипей - от през днешния ден се вкарват. От идната седмица поетапно стартира и в бензиностанциите ОМВ, Петрол и Еко, както и в Български пощи. До месец ще може и посредством към 2 хиляди банкомата на Борика.

Искам да успокоя всички жители, които са заплатили за 1 винетка 2 пъти, че средствата ще бъдат възобновени посредством подадено заявление в централно пътно ръководство. Въпреки хулите и офанзивите и опитите за добиване на политически дивиденти ние ще доведем системата в положение до съвършенност.

Искам да подчертая, че в ГЕРБ проблем с оставките нямаме проблем, имат други политически партии. Големият взрив чакаме в края на януари. Няма проблем с подаването на оставки, към този момент сме съсредоточени в това да си свършим добре работата. Очаквахме поддръжка от всички политически сили за въвеждането на толсистемата, тъй като тя ще генерира доходи с цел да ремонтираме пътищата в страната, приключи брифинга районната министърка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР