Изпълнителното бюро на БСП е подало сигнал срещу Крум Зарков

...
Изпълнителното бюро на БСП е подало сигнал срещу Крум Зарков
Коментари Харесай

БСП се оплака на ПАСЕ и ОССЕ от Крум Зарков

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е подало сигнал против Крум Зарков като правосъден министър в служебното държавно управление поради негова медийна изява. Става въпрос за присъединяване му в предаването тази неделя " Защо, господин министър? ", в което той подлага на критика политиките на личната си партия.

Според сигнала на Българска социалистическа партия това е " следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори само че 02.04.2023 година от страна на служебния кабинет на Радев ".

Според сигнала Крум Зарков като длъжностен министър насочва " отрицателни и погрешни изказвания и внушения за положението, ролята, бъдещето и политиките на Българска социалистическа партия ".

В сигнала е маркиран и коментарът на вицепремиера Пеканов от предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, който изразявал " извънредно отрицателно мнение против Българска социалистическа партия, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на отбрана на изконни леви полезности и хрумвания ".

Изпълнителното бюро на левицата дефинира тези изказвания на служебните министри като жестоко и неприемливо вмешателство във вътрешнопартийните работи на Българска социалистическа партия. " Това е опит за нанасяне на имиджови вреди на партията за повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия . Нещо повече, такова държание на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушение на демократическия политически развой ", се споделя още в сигнала.

В своя сигнал левицата напомня  на 02.10.2022 г .: " В него ясно беше установено, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозни изказвания, ориентирани основно против Българска социалистическа партия ", написа управлението на партията и допълват, че това неприемливо държание продължава и в този момент. Свидетелство за това са обществените изказвания в национални медии на служебния министър на правораздаването Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

Ръководството на партията напомня, че според Конституцията една от главните задания на всеки длъжностен кабинет е да организира почтени и транспарантни избори, а не интервенция в тях.

От Българска социалистическа партия показват и терзание, че това тенденциозното отрицателно отношение на държавното управление против Българска социалистическа партия ще се ускорява с приближаване на изборите на 2-ри април.

Документите с съответни данни за намесата са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на индивида на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР