Изпълнителният съвет на Организацията на обединените нации за образование, наука

...
Изпълнителният съвет на Организацията на обединените нации за образование, наука
Коментари Харесай

ЕДНА КОРУПЦИЯ ПО-МАЛКО: Бокова си отива от ЮНЕСКО!

Изпълнителният съвет на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета стартира от на следващия ден да гласоподава правоприемник на генералния си шеф - Ирина Бокова, чийто мандат изтича, съобщи Българска телеграфна агенция.

Седем страни предложиха претенденти за управителния пост в ЮНЕСКО - Франция, Китай, Виетнам, Азербайджан, Египет, Катар и Ливан.

Способността да набира средства и да бъде сплотяваща персона са основните условия за един началник на ЮНЕСКО, съобщи Бокова, представена от ДПА.

Организацията е изправена пред финансови и политически проблеми, предизвестява тя.

Важно предизвикателство за новият шеф ще е "да ограничи свръхполитизирането на на работата му ", което "възпрепятства постигането на задачите ", написа ливанската кандидатка Вера ел Хури Лакьой в изказване към кандидатурата си.

Първият тур от гласуването е на следващия ден. Ако никой претендент не събере нужното болшинство от 58 членове на Изпълнителния съвет, гласуването ще продължи през седмицата с още четири тура. Победителят по-късно би трябвало да бъде одобрен с гласоподаване на общата конференция на всички страни членки на 10 ноември.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР