Изпълнителният съвет на ФСЗ-КНСБ остро осъжда , с което се

...
Изпълнителният съвет на ФСЗ-КНСБ остро осъжда , с което се
Коментари Харесай

ФСЗ възрази срещу определението на ВАС за заплатите, зове за протест

Изпълнителният съвет на ФСЗ-КНСБ остро осъжда, с което се стопира действието на изменение и допълнение на НРД от 29.04.2022 година, засягащо наложителния темперамент минималните работни заплати по категория личен състав, според Колективния трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “. Това показват от синдиката в позиция, оповестена на уеб страницата на КНСБ. Оттам са безапелационни, че в случай че 5-членният състав на Върховен административен съд удостовери определението на 3-членния, ще призоват своите членове на народен митинг.

Отказът на работодателите да изпълнят контрактуваните минимални работни заплати в условия на растяща непрестанно инфлация, повишаващи се цени на енергоносители, горива, съществени артикули, храни и други е демонстрация на липса на отговорност към личния състав в съответните лечебни заведения за болнична помощ, считат синдикалистите.

„ Ниските съществени хонорари водят до демотивация на медицинските експерти, което от своя страна води до утежняване качеството на медицинските услуги и всичко това е за сметка на пациентите “, допълват те.

В позицията се напомня, че междинната цена на клинична пътека е нараснала с 25% от 1.05.2022 година

„ При тези ниски хонорари и демотивиран личен състав мъчно ще се оправим с следващата вълна от COVID-19. Призоваваме структурите на ФСЗ-КНСБ да не престават договарянията в лечебните и здравните заведения за постигане на контрактуваните в КТД – 2022 година

Там, където договарянията не са ползотворни, да предприемем локални протестни дейности. В случай че 5-членният състав на Върховен административен съд удостовери определението на 3-членния, сме подготвени да организираме национални протестни дейности за отбрана на възнагражденията на медицинските експерти в лечебните и здравните заведения “, приключва позицията на синдиката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР