Изпълнителният комитет на БФС проведе първото си редовно заседание днес.На

...
Изпълнителният комитет на БФС проведе първото си редовно заседание днес.На
Коментари Харесай

Тръгва ли си Ясен Петров от националния, какво реши БФС

Изпълнителният комитет на БФС организира първото си постоянно съвещание през днешния ден.

На него бе призната новата административна конструкция, която е направена съгласно рекомендациите на УЕФА. Членовете на Изпълнителния комитет се срещнаха с доклада на националния селекционер Ясен Петров, а на идващото си съвещание ще решат дали той ще остане на поста.

Ето какво заяви на уеб страницата си БФС:

На първото си постоянно съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз одобри план на правилника за работа на управителния орган на съюза, както и новото организационно структуриране на ИК.

Членовете на Изпълнителния комитет се срещнаха с доклада на националния селекционер Ясен Петров за резултатите и осъществената работа в интервала януари-декември 2021 година, както и с задачите за идната 2022 година, включващи гонене на наложително първо място в групата от Лигата на нациите, продължение на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширение на скаутското звено към националните тимове.

На идващото съвещание на ИК през януари 2022 година членовете на управителния орган на БФС ще дадат своята оценка за осъщественото дотук от щаба на мъжкия народен тим и ще вземат решение за продължение на взаимната работа.

На днешното си съвещание Изпълкомът утвърди и новата административна конструкция на Българския футболен съюз, направена съгласно рекомендациите на УЕФА и в звук с политиката за модернизиране работата на всички европейски футболни федерации. В новата административна скица съществена роля заема управител „ Стратегическо ръководство “, а функционалността „ Технически шеф “ ще включва и унифициране на политиката на треньорите на другите национални тимове за ясна тактико-техническа философия и по-лесна интеграция на футболисти в другите възрастови групи.

Структурата също по този начин открива и нови позиции като началник отдел „ Спортна просвета “ и началник отдел „ Трансфери “, директно зависещ на шефа „ Първенства и шампионати “.

Новата административната пирамида е съобразена с плана „ Футболни федерации на бъдещето “ на УЕФА, в който БФС е измежду първите дейни участници. Идната седмица високопоставени представители на УЕФА ще се срещнат с оперативното управление на футболния съюз за пускане на процеса по модернизиране на работата.

Членовете на ИК утвърдиха плана за интернационален календар за 2022 година и единомислещо одобриха кандидатурата на доцент доктор Емил Атанасов за нов шеф на Българската треньорска школа по футбол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР