Изпълнителният директорът на Автомагистрали в 46-ия парламент ни се представяше

...
Изпълнителният директорът на Автомагистрали в 46-ия парламент ни се представяше
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Вече няма шкафчета с папки, има много по-сложна схема и тя е Делта Хил

Изпълнителният шефът на Автомагистрали в 46-ия парламент ни се представяше като човек на Орлин Алексиев. Шефът на АПИ и единият зам.-министър на Гроздан Караджов - Деляна Иванова, са част от кръга " Делта Хил ", управителен от някогашния ръководител в бюджетната комисия на Столичния общински съвет - Орлин Алексиев, разгласи по Нова телевизия напусналият от " ИТН " народен представител - Георги Георгиев.

" Делта Хил " е доста комплицирана скица, няма към този момент шкафчета с пари, изясни той. Явор Пенчев - зам.-министър на районното министерство също е част от този кръг, сподели Георгиев.

По думите му 5% са комисионните по уреждането на покупко-продажби с частни компании, като парите се движат по доста софистициран метод - през офшорни сметки, банкови преводи, а не с чували.

Основната цел беше Гроздан Караджов да получава доста пари като министър по планове, които ние смятахме, че би трябвало да се случат по различен метод. Има схеми със строители, изясни Георгиев и даде два образеца. Единият са над половин милиарда за общините за ВиК планове.

Човек от името на Орлин Алексиев договаря с кметове на общини да бъдат финансирани техните планове, като изискването е да завоюва съответна компания. После от тази компания се желае комисионна, продължи Георги Георгиев.

Вторият образец в описа му беше за човек, който е бил поканен за среща по отношение на новите поръчки за поддръжка на пътищата. Този човек е ходил също на среща в " Делта Хил ", където му споделят, че информацията ще стигне до Орлин Алексиев.

Тъй като Тошко Йорданов уточни Георгиев като индивида, изискал оставката на шефа на БАКБ проф. доктор Христо Даскалов, депутатът разгласи държанието си. Две са били съвещания на комисията по корупция и на първото е станало явен хаосът, който е настъпил след прекъсването на контракта с частната компания на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Поисках оставката поради необяснимото безучастие по границата и безпорядък след първото съвещание, сподели Георгиев като посочи, че по-късно е имало второ закрито съвещание, на което към този момент е станала ясна същинската обстановка. Тогава Георгиев е преосмислил позицията си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР