Изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски разкри какво е

...
Изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски разкри какво е
Коментари Харесай

Болничен шеф с последни новини за повалените от К-19 светила на медицината в Бургас

Изпълнителният шеф на УМБАЛ-Бургас доктор Бойко Миразчийски разкри какво е положението на двамата лекари, които са диагностицирани с Ковид 19 и за които бе спусната осведомителна завеса, написа "Флагман ".

"Доц. Д-р Матев е в нашата болница. От тази заран е в реанимация, само че е в устойчиво положение. Д-р Матев пристигна с висока температура, със зной, само че повече не мога да разясня, не мисля, че е етично ", сподели доктор Миразчийски на излизане от близо тричасовото съвещание на Областния спешен щаб.

Шефът на най-голямото болнично звено в района, където проблемите с дефицита на фрагменти и лавинорастащия брой на настояващи да бъдат приети в болница, се задълбочава с всеки минал час, изглеждаше изтощен. Той напусна Областна администрация с доцент Цветан Велинов - декан на Медицинския факултет, който остана безгласен при опитите ни да получим повече информация.

Д-р Матев бил с хронични съпътстващи болести, които могат да дадат усложенения и това било обезпокоително. Той е на 68 година

Доц. Валентин Василев не е приет в болница в Бургас, а в Казанлък, по негово гледище. Днес положението му започало да се усъвършенства и към този момент бил наведен вкъщи му.

Старшата сестра на приюта е вкъщи, в положително положение.

Хосписът на десетия етаж във високото крило на болничното заведение не бил затворен, както Флагман заяви през днешния ден следобяд. Болните били изписани, а със заповед на шефа на РЗИ доктор Паздеров имало концепция там да разкриват второ коронавирус поделение, с 24 кревати.

"Няма да има разбърквания в отделението по хематологията, което е на деветия етаж в същото крило, тъй като пациентите с хематологични болести няма къде да се лекуват ", сподели Миразчийски.

"Чакам заповед за разкриване на коронавирус поделение в приюта. Ние там нямаме заболели сега, ние ги изписахме ", са точните думи на доктор Миразчийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР