Изпълнителният директор на Пфайзер Алберт Бурла дари 1 милион долара,

...
Изпълнителният директор на Пфайзер Алберт Бурла дари 1 милион долара,
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Пфайзер дари премията от 1 милион долара от наградата Генезис на Музея на Холокоста в Солун

Изпълнителният шеф на " Пфайзер " Алберт Бурла подари 1 милион $, който получи като лауреат на влиятелната премия " Генезис " за 2022 година, на Музея на Холокоста в Гърция, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Годишната премия " Генезис " на стойност 1 милион $, наречена " Еврейския Нобел " от сп. " Тайм ", се присъжда на изключителни персони за техните ярки професионални достижения, принос за човечеството, ангажираност към еврейските полезности и страната Израел.

Бурла беше разгласен за притежател на премията в Ерусалим в сряда на церемония събитие, на което участваха израелски публични представители, министри, бизнес водачи и ръководители на филантропски организации.

Призът " Генезис " беше връчен от президента на Израел Ицхак Херцог. Той даде висока оценка за работата на експертите на компанията. " Тази ваксина ни даде независимост, която си мислехме, че сме изгубили ", означи президентът.

Бурла е роден в Солун и е член на еврейската общественост в града, чиито корени водят началото си от 15 в., когато в града се заселват евреи, бягащи от гонене от Испания.

От близо 50 000 души в общността съвсем 45 000 са депортирани в лагера за заличаване Аушвиц-Биркенау в окупирана Полша, където оцеляват единствено няколкостотин души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР