Изпълнителният директор на Moderna Inc. Стефан Бансел, който участва на

...
Изпълнителният директор на Moderna Inc. Стефан Бансел, който участва на
Коментари Харесай

Moderna очаква да предостави на регулаторите специфична за Омикрон ваксина през март

Изпълнителният шеф на Moderna Inc. Стефан Бансел, който взе участие на събитие, проведено от Световния стопански конгрес, разгласи, че компанията ще излезе с данни за своя характерна за разновидността Омикрон бустерна ваксина си против Covid-19 през март.

Той означи, че неговата компания към момента работи върху имунизацията, ориентирана съответно към мощно заразния коронавирусен вид Омикрон.

Ако Омикрон продължи да бъде по-широко публикувания вид на зараза с Covid-19 през идващите няколко месеца, то производителите на ваксини, в това число Moderna и Pfizer, би трябвало да пуснат характерни ваксини за него през март или април. Тогава светът евентуално ще гледа на тези ваксини, като на съществени Covid ваксини, в случай че не се появи различен по-мощен и инфектиран вид на ковид.

По време на същото събитие, проведено от Световния стопански конгрес, основният медицински консултант на Белия Дом - доктор Антъни Фаучи кза, че няма безапелационни данни, които да допускат, че повтарящите се имунизации против Covid-19 (повтарящ се бустер) могат да повлияят на успеваемостта на имунната система

Фаучи още веднъж акцентира значимостта на имунизацията във връзка с намаляването на броя на хоспитализациите и на смъртните случаи от Covid-19.

Той също по този начин означи, че е прекомерно рано да се каже по кое време Covid-19 ще се трансформира от пандемичен в ендемичен. Фаучи все пка се надява коронавирусът да се трансформира в ендемична болест през 2022г., само че единствено в случай че не зародят нови Covid разновидности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР