Изпълнителният директор на МЕТРО България, Заместник министърът на земеделието, храните

...
Изпълнителният директор на МЕТРО България, Заместник министърът на земеделието, храните
Коментари Харесай

МЕТРО България организира засаждане на розови домати в село Лепица в подкрепа на родното производство

Изпълнителният шеф на МЕТРО България, Заместник министърът на земеделието, храните и горите и локалната власт се включиха в засаждане на розови домати в с. Лепица

За четвърта поредна година МЕТРО България затвърждава своята поддръжка към устойчивото развиване на дребния аграрни бизнес и способства за развиването на локалната стопанска система посредством самодейността „ Отгледано с грижа в България “. На особено събитие, част от програмата, изпълнителният шеф на компанията Никола Готрон и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Недeлков, изпълнителният шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ Васил Грудев и кметът на община Червен бряг Цветан Димитров се включиха в засаждане на розови домати в село Лепица.

„ Изключително сме горди, че самодейността „ Отгледано с грижа в България “ към този момент обгръща над 430 типа местни продукти, доставени от над 300 земеделци и дребни хранителни предприятия непосредствено до 11-те магазина на компанията в цялата страна. На годишна база компанията изкупува повече от 200 тона розови домати от български производители, с което ние поддържаме устойчивата и обществено виновната продукция и консумация на местни артикули. “, показа Никола Готрон, изпълнителен шеф на МЕТРО България.

Кампанията „ Отгледано с грижа в България “ цели да поддържа българските земеделци, родната продукция и да даде по-голям отзив на родното произвеждане. Асортиментът на програмата включва както пресни плодове и зеленчуци, по този начин и млечни артикули, месо и мед, като по този метод МЕТРО България се стреми да съкрати дистанцията на пресните български аграрни артикули от полето до трапезата. Кулминацията на програмата и тази година ще бъде „ Фестивалът на Розовия домат “, който се организира в София при започване на есента и дава опция на локалните земеделци да доближат непосредствено до потребителите и да презентират артикули лично произвеждане.

„ Инициативата на МЕТРО България “Отгледано с грижа в България” цели поддръжката на българските аграрни производители, което е и една от главните цели на Министерството на земеделието, храните и горите. Искам да допълня, че МЕТРО България се потвърди с качествените артикули, които предлага, по тази причина им поисквам да дадат началото на още голям брой такива начинания, които поддържат българския производител. Сред целите в работата ни са насърчаването на нововъведенията и вложенията, както и производството на екологично чисти аграрни артикули. Убеден съм в качествата и усета им. Сигурен съм, че ще задоволят условията и на най-капризния европейски клиент “, сподели Крум Неделков, заместник-министър на земеделието, храните и горите.

„ Днес е един празник на симбиозата сред това какво страната би трябвало да прави като подкрепяне на земеделския производител и веригите, които да му обезпечат благоприятни условия за реализация на неговата качествена продукция. Този наш фермер е моят воин на деня, тъй като всичко тук е резултат от неговия труд. Искрени благодарности и на сътрудниците от МЕТРО България, които не престават да работят с българските производители, тъй като едно е да имаш подбор от огромните индустриални фермери, друго е да търсиш благосъстоянието на асортимента и да предложиш развиване на дребните земеделци. “, разяснява и Васил Грудев, изпълнителен шеф на Държавна фирма „ Земеделие “.

„ Отгледано с грижа в България “ е стратегия, която освен подкрепя локалното произвеждане, само че има и друго значимо влияние – понижава въглеродния отпечатък върху околната среда. Всички производители доставят своите артикули до най-близкия от 11-те магазина на компанията в цялата страна. Най-големи изгоди за околната среда дава работата на МЕТРО България с дребни, само че разрастващи се производители, насочвайки ги към по-екологосъобразни аграрни практики и нараснали стандарти за качество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР