Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, говори за предаването

...
Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, говори за предаването
Коментари Харесай

Петричев: Уверен съм, че ЦСКА ще ни бъде традиционен конкурент за титлата

Изпълнителният шеф на Лудогорец - Ангел Петричев, приказва за предаването " Домът на футбола " по " Diema sport ". Той разяснява основни неща в тима на " орлите ", а също по този начин и възможната селекция на разградчани.

" За мен развоят на мача беше предстоящ, защото беше първи мач. Ние тръгваме по-трудно, само че имаше и напрежение. Позитивен е резултатът, защото ни дава добра база за реванша. Трябва да сме наясно, че към този мач би трябвало да подходим съсредоточени, в случай че желаеме да продължим напред. Смятам, че резултатът е добър за турнирен мач, само че не е по този начин добър, с цел да отидем на разходка. Трябва да си създадем корекциите, с цел да се представим по метод, който чакат нашите почитатели. Надявам се и вторият мач да бъдем оптимално съсредоточени, защото всяка една победа в Европа носи самочувствие, спомагателна убеденост на тима. В момента сме при започване на пътя на тази еврокампания и е ясно, че качеството на тима го има. Въпросът е да добием нужната убеденост и считам, че имаме силите да вървим напред ", стартира шефът при " орлите ".

" В края на месец август ще разберем дали треньорите и играчите са изпълнили задачите от управлението. Ситуацията беше необикновена и демонстрираме цялостно схващане към всички, че в този сбит цикъл и тази липса на време за отмора... Имахме доста национали, които не почиваха добре след тежък сезон. Имаше екстра натоварване около националните тимове. Тези момчета не са роботи и имат потребност да починат със фамилиите, да се видят с околните. Това време го нямаха, тъй че би трябвало да се оправяме в тази конюнктура и не е елементарно въобще. Говорили сме с играчи и треньори - знаем какви са рисковете. Оптимист съм, че Шимунджа вярно е дозирал нещата, с цел да може тимът да е в положително положение да бъде в положително положение. Първият мач за Лудогорец постоянно е доста сложен. Срещнахме корави черногорци, които се защитаваха грамотно и не беше елементарно. От мач на мач и обстановка в обстановка тимът ще израства и се надявам тъкмо, когато е належащо отборът да бъде в добра форма, с цел да реализира задачите си ", продължи той.
 Лудогорец постоянно продължава след 2:0 в първия мач
Лудогорец постоянно продължава след 2:0 в първия мач

Досега това се е случвало 4 пъти

" Не желая да се нагърбвам с прогнози, защото във футбола се случват неща, които не зависят в това число от нас. Миналата година бяхме близо, на един гол от групите на ШЛ. За страдание, един от основните ни играчи (Каули) получи травма рано в мача и нещата се развиха отрицателно за нас. Възможно е да стане малко по-лесно тази година. Възможно е трудностите да бъдат сложни. Цедката за влизане в групи на ШЛ е много по-голяма и считам, че е по-трудно за български тим да влезе в групите поради всички промени, които се вършиха през годините. Малко тимове имат право да мечтаят да влязат в груповата фаза. Това е обетована земя, където се опитваме да стигнем, само че виждате, че всички тимове надграждат. Няма такива, които са " дилетанти " и да ги преодоляваме с лекост ".

" Това е един естествен развой в този момент при нас и вътрешно клубно си го знаем. През зимата взехме повече играчи за да може те напролет да се приспособяват към нашия жанр, българското състезание и Европа. Сега обстановката е такава, че в случай че притеглим футболист, би трябвало да сме сигурни, че той ще надгради качеството при нас. Не е затворена селекцията при нас. Входящите прехвърляния зависят от изходящите такива. В момента ползата към наши играчи е голям. Бих споделил, че към избрани състезатели е толкоз огромен, че някои ще бъде мъчно да ги задържим. Този тим се опитваме да го запазим, защото го градим от 2-3 години и стартира да кристализира този, който желаеме, само че нашите сътрудници, които желаят да купуват играчи се оглеждат в нашите играчи. Ще запазим на 100% гръбнака на тима и към този момент, в случай че притеглим някой, задачата ще бъде да надградим класата на тима. Ще вземем подобен, когато сме сигурни, че той ще увеличи качеството ни, а не просто да търсим количество ", подчертава Петричев.

" Ще запазя кой би напуснал, защото такива договаряния са много комплицирани и има разнообразни аспекти. Нека нещо бъде несъмнено, след което да приказваме. Има доста спекулации към нас. И през този трансферен прозорец прочетох много имена на играчи, които са подписали с нас. Практиката демонстрира, че множеството играчи се научават, когато ги обявим ние, само че работят интензивно сътрудниците. Мисля, че ще има вести в тази посока. Не бих желал да се ангажирам с безапелационни изявления за конкуренция в България. Колегите работят в посока надграждане. Уверен съм, че ЦСКА ще ни бъде обичаен конкурент. Виждаме еуфорията при Левски - там е ненужно да приказваме за качеството на треньора. Когато имаш Станимир Стоилов, обикновено е да гониш високи цели. Те го афишираха, тъй че те също ще бъдат главен състезател в борбата. Бих желал да обърна внимание на тима на Ботев Пловдив, защото виждам съществени признаци, че в този тим има поредност и считам, че Ботев ще бъде " състезател ". ФК ЦСКА 1948 имат доста добър треньор и самоотвержен притежател. Събраха сериозен екип от хора, вършат огромна селекция, тъй че позволявам, че и те ще бъдат забъркани по някакъв метод в борбата. Очертава се забавно състезание, което е супер. Това е най-добре за почитателите, за малкия екран, да не приказваме за нас като Лудогорец. Това не е факсимиле, просто ние от дълго време го осъзнахме, че когато в България играеш мачове на ниско равнище, няма по какъв начин да е друго в Европа. Влизаме в шампионата крепко и ще се борим за купата. Програмата ни не е лесна и играем мачове през 3 дни. Ние сме привикнали на този темп и няма да се оплакваме. Ще бъдат " горещи " идващите два месеца за нас, надяваме се, че ще се представим добре и на двата фронта ", приключи Ангел Петричев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР