Изпълнителният директор на Левски Павел Колев смята, че прекратяване на

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев смята, че прекратяване на
Коментари Харесай

Павел Колев: Прекратяване на първенството ще е пагубно за Левски

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев счита, че преустановяване на шампионата ще бъде пагубно за клуба. Той приказва пред БТВ за финансовото състояние на „ сините “, както и за делата, които водят.
„ Против сме за преустановяване на шампионата, тъй като за Левски би било пагубно. На първо място в цяла Европа се пробват да създадат по този начин, че шампионатите да завършат. УЕФА анулира Европейското състезание. От позиция на фейърплея би трябвало да звърши шампионата, както и знаем, че футболът е бизнес. Прибързано ще е да се приключи. Нека да изчакаме и ще забележим. Да са надяваме разпространяването на ковид да бъде овладяно “, съобщи мощният човек на „ Герена “.
" Положението в Левски е неприятно. Разчитаме на приходите, които имаме от продажбата на почитател продукти, абонаментни карти и билети. Другите са от дарения. Имаме две сметки и жестоко в тях имаме общо към 450 000 лв.. Повечето пари са от сметката от дарения, които отиват непосредствено към погасяване отговорностите към Национална агенция за приходите. Орязахме съществено разноските. Малко над 1 милион са санитарният най-малко. Имахме доста проекти за вложения. Може би към милион и 600 000 лв. за вложения. Направен бе напълно един терен с естествена трева, както и още един. Направихме ремонт на общежитието и съблекалните на юношите “, сподели Колев.
„ С Георги Попов се чух преди Нова година. Васил Божков го видях за последно на срещата с последователите, която беше в средата на януари. Тогава не приказва с мен, а с почитателите. Аз бях като хазаин, тъй като срещата беше на " Герена ". Не съм се чувал с него от този момент. Нямам никаква връзка. Информирам се от медиите “, добави още той.
„ Смяната на мажоритарния притежател, при всички положения, зависи от положителната воля. Над 86% от акциите се държат от Георги Попов и без негово единодушие няма по какъв начин да преминат в ръцете на различен. Ако се влезе в неплатежоспособност и се разгласи банкрут, тогава няма да зависи кой ги държи. Тогава ще е от голяма важност активите на клуба и с какво разполага Левски
Но не мисля за такова нещо. Борим се с сътрудниците ми и с помощта на последователите желаеме да спасим клуба. Пред мен не се отказал нито един футболист. Никой не ми е казвал, че желае да напуща Левски “, съобщи изпълнителният шеф на Левски.
„ Задълженията са сред 15-16 милиона. След като дойдох в клуба през януари предходната година, те са двойно понижени. Добро достижение, поради късото време, през което работихме. Сумата не е за занемаряване и изключително, когато клубът е в такова финансово положение. Но продължаваме да работим “, съобщи Колев.
„ Съдебните каузи са 16-17. Много от тях са от един сътрудник за играчи. Не знам за какъв брой пари става на въпрос, може би към 300-400 хиляди. Много се отхвърлиха от делата си против Левски. Сега се сещам за Иван и Андрей и тяхната компания „ Междинна станция “, добави още той.
„ В този миг не плащаме на играчите. Последно платихме половин заплата за януари. Сега се опитваме да платим и другата половина. В изключителни условия сме и никой не е споделил, че желае да напусне. Преди да се разпуснем беше обикновено. Имаше леко напрежение, само че в Левски постоянно има такова. С футболистите, с които разговарях и са отдавна в клуба, ми споделиха, че е имало по 2-3 месеца, в които да не получават заплати. Искат да сме почтени с тях и им споделяме нещата каквито са. Това го правят оценка “, сподели Колев.
Тежка е борбата за оцеляването на клуба. В последните 45 дни последователите на Левски събраха над 1,5 милиона. Това е без казус в България, само че е известно в Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР