Изпълнителният директор на Левски Павел Колев няма да подаде оставка,

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев няма да подаде оставка,
Коментари Харесай

Павел Колев: Няма да подавам оставка, докато не стане ясно какво се случва с клуба

Изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев няма да подаде оставка, макар желанието да го направи след края на изключителното състояние. Преди малко повече от седмица той съобщи, че на 13 май цялото управление и треньорският щаб ще се разделят с клуба.

" Не е правилно, че съм в оставка. Има Управителен съвет, с който подкрепям връзка и се виждаме непрестанно. Има треньорско управление, има и състезателен шеф. Работата си върви. Футболистите минаха предложените от футболния съюз PCR проби, които ще станат ясни през днешния ден. ", сподели Колев пред bTV.

" Решихме да изчакаме – да не подаваме оставки, до момента в който не стане ясно какво се случва с клуба. Ако го създадем, това тотално ще блокира активността на клуба. Не би било почтено. Продължаваме да си изпълняваме отговорностите досега, в който някой не ни каже, че не сме нужни. "

" Тогава го заявих като желание. Няма импортирани документи. Мисля, че беше редно и по този начин се прави. Когато притежателят смени собствеността, е редно притежателят да избере екипа, с който ще работи. ", добави Колев.

" Сега имам среща с момчетата от " Б-18 ". Ние си вършим стъпките по проекта, който сме си начертали, само че за жалост – обстановката е такава, че времето ни изтича. Има много оперативни разноски, които не можем да покрием. Предполагам, че ще пристигна и времето, когато ще изляза и ще обясня. Слушам и чета всевъзможни неща от финансово необразовани хора. Не е в този момент моментът. "

Тази заран стана ясно, че Георги Попов джиросва акциите на " Левски " на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът обаче отхвърли да ги получи.

" Аз не бях осведомен за това нещо. Мога да кажа, че съм сюрпризиран. По-скоро изпитвам други усеща сега. Аз мисля, че " Левски " не заслужава това, което му се случва. Не единствено през днешния ден, а и изобщо в последните години. За страдание – това е обстановката ", разяснява Колев.

" На историята на този клуб не отива такова подхвърляне на акции и цялата тази блъсканица, която следих доскоро пред Министерски съвет.

" Надявам се въпреки всичко да бъде открит метод " Левски " да продължи. Поне да му бъдат развързани ръцете да се пребори за съществуването си, тъй като сега ние сме с вързани ръце. ", добави шефът на " Герена ".

" Последните няколко дни не съм разговарял с господин Божков. Разговарях с него 3 пъти още когато бях оторизиран от самобитния действен щаб, който бяхме образували тук. Аз се пробвах да го убедя, колкото ми е по силите, че най-хубавият вид за " Левски " би бил той да се раздели с акциите, избирайки преносител емблематично име от историята на " Левски ", деец или да ги върне в клуба, тъй като има и в Търговския закон такава алтернатива. Той е решил друго. "

Той още веднъж разясни, че от три месеца футболистите не са получава заплати и имат съображение да разтрогнат договорите си, а заплатите би трябвало да бъдат платени до 20 май.

" Това обаче не се случва от през днешния ден за на следващия ден. Има си регулации от ФИФА, има си и клаузи в договорите, които са защитни за клуба. Необходима е нотификация от футболиста или упълномощено от него лице. Когато получим такава нотификация би трябвало да ни се даден прецизен период, в който да изплатим това, което му се дължи. След това към този момент има право да разтрогне по виновност на клуба. "

" Към момента нямам индикации, че сходно нещо може да се случи, само че това е нещо, което може да стане във всеки един миг. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР