Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна, че най-големите дългове

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна, че най-големите дългове
Коментари Харесай

Ивков: Най-големите дългове на Левски са към Васил Божков

Изпълнителният шеф на Левски Ивайло Ивков призна, че най-големите задължения на столичния клуб са към компании свързани с Васил Божков. Той обаче е на мнение, че тези отговорности би трябвало да се оспорват, защото компаниите са със запорирани сметки.

" Най-големите задължения на Левски са към компании, свързани с Васил Божков. Те към този момент не са и към него, тъй като са със запорирани сметки. Ще забележим дали би трябвало да се заплаща, или не. Тези отговорности би трябвало да се оспорват. Това ще е предмет на разбор на висшето управление на Левски ", сподели Иво Ивков.

Той разяснява и съглашението сред Левски и Националната организация по приходите.

„ Това е финансов инструмент, пристигнал от висшето управление на клуба. Имаше Надзорен съвет, за който даже не бях осведомен в кабинета до моя. Днес привиквам УС, с цел да гласуваме дали да го осъществим. Това не е неприятен ход, само че не това е лекарството, което е належащо на клуба.

Ще се генерират някакви средства, каквито и да са, ще са добре пристигнали. Сметката ни е запорирана от през вчерашния ден. Не е изключено да напусна клуба, само че аз съм виновен човек. За разлика от оставки на старши треньор и на асистент треньор, аз съм единственият човек, който подписва с клуба. Ще дам опция на управлението. За какво да депозирам оставки, защото аз би трябвало да подписвам значими документи за клуба - склонен, несъгласен “, сподели Ивков.

По мотив Национална агенция за приходите той бе безапелационен: „ Считам, че в случай че се задълбочат още повече разликите ни, най-нормалното е притежателят да ме смени. Или той с новите му съветници. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Моето верою е, че решенията за Левски би трябвало да се взимат в кабинета на изпълнителния шеф на Левски, без значение по какъв начин се споделя той.

Няма да отстъпя от това, както Мъри няма да отстъпи от метода на игра, който желае. Доколкото разбрах, това е станало със единодушието на новия преговорен екип. Не знаех в какъв състав ще са. Трябва да се подаде искане и когато имаме разход за 100 лв., би трябвало да имаме в сметката 130, с цел да отидат 30 лв. към сметката за Национална агенция за приходите.

Ние постигнахме необикновен финансов поток за Левски през последната година и половина. Имахме ясна конструкция и визия по какъв начин да погасим отговорностите си. Изплатихме компенсации за милиони на Насирувци, на Хубчевци и екипа му. Отговарям за всяка една стотинка, само че не знам на какво да давам отговор тъкмо. Това е доста тежко и унизително положение за клуба. Казах на Национална агенция за приходите, че това няма по какъв начин да стане с Левски. Казах, че монетата има две страни “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР