Изпълнителният директор на Левски - Ивайло Ивков, даде обширна пресконференция,

...
Изпълнителният директор на Левски - Ивайло Ивков, даде обширна пресконференция,
Коментари Харесай

Ивков за споразумението с НАП: Унизително състояние за Левски, борех се това да не стане

Изпълнителният шеф на Левски - Ивайло Ивков, даде обширна конференция, на която към този момент и тематиката за Национална агенция за приходите и новото съглашение, което " сините " подписаха с организацията. 

" Задължението към Национална агенция за приходите стана от 10 на към 11 млн. и половина. Груби са цифрите. Това е огромен камшик за Левски, трупан с годините от притежатели, които станаха известни посредством Левски. Изготвил съм такава информация, само че ще преценява дали това ще е на моя последваща конференция или дали да бъде оповестено. Показахме, че и това е преодолимо за нас, когато сме дружно и работим вярно. Наложи ми се с Национална агенция за приходите да повеждам договаряния няколко пъти. Ние успяхме да получим категоричен лиценз, а не конвенционален, както през предните години. След това преодоляхме и мониторинга на УЕФА. Непосредствено преди заминаването ми успяхме да реализираме нова договореност, който ни беше даден по мониторинга. УЕФА се довери на нашата позиция и не последваха дейности по наказателна процедура ", сподели Ивков. 

" Вярвам, че Левски ще получи лиценз, тъй като с новата процедура и новият ръб, който ни сложи Национална агенция за приходите, имам вяра, че няма да имаме проблем, а те ще ни издадат нужните документи. Аз се борих против това решение и смятам за меко казано недобра вест. Висшето управление реши да не съм в екипа, който ще договаря в заключителната част с Национална агенция за приходите ", разкри шефът на " сините ". 

" Акциите? Това е финансов инструмент, пристигнал от висшето управление. Взето е на съвет, на който не бях поканен. Това не е неприятен ход, само че не е лекарството, което е належащо на клуба. Ще се генерира някакъв доход ", показа той. 

" Запорирането на сметката от Национална агенция за приходите е станало със единодушието на новия преговорен екип. Като имаме разход за 100 лв., би трябвало да имаме в сметката 130 лв., с цел да отидат 30 лв. в сметката на Национална агенция за приходите. През последите месеци имахме 17 млн. доходи. Преговаряхме, съкратихме с милиони отговорности за милиони. Платихме милиони на Насирувци, Хубчевци и екипа му. Всички други клубове общо не могат да създадат това, което ние направихме. Това ще бъде отсега нататък - унизително положение на клуба. Борех се това да не стане с Левски. Казах им, че монетата има две страни. Дали е в интерес на страна да убият дружество, което има доход 17 млн. евро? Тези прехвърляния бяха безусловно наложителни. Тези пари бяха нужни на Левски, с цел да резервира своето достолепие. Опитвах се вътре да увещавам хората в клуба. И в този момент мисля, че ще се извадим клуба, само че ще бъде по сложния метод ", разкри Ивков. 

" Споразумение с Национална агенция за приходите изтече. Ние стигнахме с стадия нов вложител. Сега трябваше незабавно да налеем някаква сума, с цел да имаме нов протокол. За мен бяха наложителни тези прехвърляния. Сами щяхме да се извадим съгласно мен. Има и друго виждане – Ивков е тясноскроен. Моето равнище е експертно. Аз по този начин виждам нещата. Данъци и осигуровки в мощните месеци плащахме постоянно. Платили сме над милион. Имаме забави, само че не това е казусът. Проблемът е дали Левски ще съумее да се ръководи вярно. В А група няма тим, който да няма проблеми с Национална агенция за приходите. Казах им, че би трябвало да регистрират, че това е обществен феномен. Ние показахме какво е футболен туризъм. След 9 мача без победа вижте какво беше в Благоевград на площада. Какво да създадем ние, откакто вложителят сподели, че се отдръпва в последния миг. Ние с Мъри бяхме подготвени и за отхвърли, не тъй като сме го предполагали. Надявахме се, че договорка ще има, тъй като това беше най-хубавото за клуба в този интервал. Това беше доста положително решение, само че не сме чакали единствено на него ". 

" Оттук нататък Левски би трябвало да покрива всичките си отговорности и да генерира такива средства, с цел да понижава общия си дълг. С БФС няма да имаме проблем за лиценза. Твърде дребна цел за Левски е да приказваме всякога за лиценз. Още след Купата на България и след ПАОК и трябваше да застанем зад Стоилов не с похвали и изявленията. Ние трябваше да му купим футболисти тогава, да влагаме в играта футбол. Много мъчно тим като Хамрун да ни в профил, в случай че се беше случило. Ние щяхме да имаме доста по-силен тим, който да е в битката за купата и в този момент ", приключи изпълнителният шеф на Левски. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР