Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър

...
Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър
Коментари Харесай

Камарата на автомобилните превозвачи в България: Пакетът за мобилност буквално обрича българските шофьори

Изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров разкри в изявление за БНР, че съглашението за промяната в интернационалните пътни транспорти не е удовлетворило нито едно от настояванията на българските превозвачи.

Припомняме, измененията плануват седмичната отмора на водачите да бъде отвън шофьорската кабина. Те би трябвало да се връщат в страната, където са основани компаниите им, минимум един път на четири седмици, с изключение на в някои особени случаи. Превозвачите ще би трябвало да вършат и най-малко пет дни пауза сред две серии каботажни транспорти в друга страна, с цел да се избегне тази процедура в чужбина да стане съвсем непрекъсната, се споделя в съглашението. Статутът на командирован служащ ще би трябвало да се ползва редовно и при този тип транспорти.

"Един от главните правила на Европа е свободното придвижване на хора, а ние задължаваме избрани водачи, които са хора и жители на Европейски Съюз, през избран интервал от време да бъдат на несъмнено място. Какво значи "у дома "? Когато една българска транспортна компания наеме лидер, тя би трябвало да го прибира в България, без значение дали лидерът е български жител или не. Ако българска компания има база в друга европейска страна, не може той да стои там, би трябвало да го прибера в България. Ако немска компания наеме български транспортни служащ, тя би трябвало да го прибира в Германия. Как се реализира общественият резултат, когато на този човек фамилията е в България. Българското предложение бе водачите да заявяват къде желаят да почиват ", разгласи Димитров.

"Излизането на митинги в България е безусловно излишно в тази ситуация. Срещаме поддръжката на нашето министерство, имаме връзка. Може би би трябвало да се активираме в Европейския парламент, да вземаме присъединяване на повече срещи и да изричаме своето мнение пред хората, които ще гласоподават, освен пред българските евродепутати. Този пакет за подвижност безусловно обрича превозвачите. В България има регистрирани над 65 000 тежкотоварни автомобила за интернационалните транспорти - в пъти повече, в сравнение с българската стопанска система има потребност. Ако би трябвало да ги връщаме на всеки четири седмици, те ще бъдат връщани с товари и ще излизат с товари, даже това да значи навлата да е под себестойност, за да се понижат някакви разноски по прибирането и изкарването на лидера, което ще убие всички компании, които работят от и за България - най-вече по-малките компании. Отделно, ставаме неконкурентоспособни на западните страни, даже и на една Полша, тъй като едно е да прибираме лидера до Полша, друго е до България - разноските са напълно разнообразни ", безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР