Изпълнителният директор на Индустриален и логистичен парк–Бургас“ АД Петър Иванов

...
Изпълнителният директор на Индустриален и логистичен парк–Бургас“ АД Петър Иванов
Коментари Харесай

Отговоря ли на критериите директорът на Логистичния парк-Бургас за общинско жилище?

Изпълнителният шеф на „ Индустриален и логистичен парк–Бургас “ АД Петър Иванов живее в общинско жилище с незабележим наем на месец. Сградите се намират в зона „ Д “ на ж.к. „ Меден рудник “ в непосредствена непосредственост до бул. „ Захари Стоянов “. Такава информация получихме в редакцията на Искра.бг . Възмущението в сигнала идва оттова, защото се допуска, че Иванов е с положителни приходи и висок стандарт на живот поради заеманата от него служба. 

Петър Иванов е в съвета на шефовете, а мандатът му е 5 години , считано от дата на вписването в комерсиалния указател и регистъра на юридически лица с нестопанска цел.

Поради тази причина от Искра.бг се свързахме със настоящия изпълнителен шеф на Индустриалния парк Петър Иванов и му зададохме няколко въпроса:

Вие живеете ли в новите общински жилища в ж.к. „ Меден Рудник “?

Да.

По какви критерии кандидатствахте за общинско жилище?

Участвах като фамилен човек, татко на две деца. Тогава не разполагах със жилище, което да е моя благосъстоятелност, а жена ми беше в майчинство, когато минавахме процедурата по кандидатстване. Тогава аз не бях на длъжността изпълнителен шеф и покривахме критериите, с цел да може да живеем там.

Морално ли е вие да живеете там, а фамилии в потребност да не могат да се възползват от тази опция?

Аз мисля, че при втора процедура, която ще следва, аз няма да давам отговор на критериите. Ще овакантим следователно парцела.

За какъв интервал можете да ползвате общинското жилище?

Договорът ми е за 3 години. Кандидатствах предходната пролет и се нанесохме в края на лятото. Жилищата към мен са заети от млади фамилии.

По стратегия в общинските жилища в зона „ Д “ на ж.к. „ Меден рудник “ с приоритет са младежи , които се осъществят в областта на образованието и науката, и такива, които сега са в затруднено материално състояние. Затова при кандидатстването с максимален ще са младите фамилии, висшистите и студентите.

Най-много точки на искащите за настаняване ще дава индикаторът „ Образование “ – 70 точки за висшист или студент, 25 за приблизително обучение, 15 за главно и начално – 10, без обучение – 5. Критерият „ Заетост “ ще дава на претендентите най-много 20 точки за учащи, спрямо незает – 15 и работещ – 5, а последният – „ Семейно състояние “ е както следва: фамилии с деца и родител, отглеждащ самичък дете ще получават 10 точки, фамилии без деца – 5, независимо живеещо лице – 1.

С Петър Иванов разговаряхме и по критериите, по които е заел поста си , и за бъдещи планове на Индустриалния парк.

Как бяхте определен на длъжността, която заемате сега в Логистичния парк?

Участие взех на обществен конкурс, на който имаше и други претенденти. Явих се на изявление, което се организира онлайн. Може би въз основата на обстоятелството, че имам опит, като предходна служба в Индустриален парк, е наклонило везните на колегията да вземе решение и да изберат тъкмо мен.

С какво сте занимавали преди да започнете работа в Логистичния парк?

Имах частен бизнес през далечната 2010 година, по-късно по стичане на събитията се преориентирах по специалността. Аз съм приключил Връзки с обществеността, като подобен бях назначен и в Индустриалния парк в началото.

През годините придобихте ли нужния опит да заемете настоящия си пост като шеф?

Ако не мислех по този начин, нямаше да придобия смелостта да се кандидатирам за поста. Разбира се, човек се надгражда непрестанно, аз в тази връзка цялостен живот съм възпитаник, придобивайки опит от особеното естество на работа в Индустриалния парк и контактите, които сътворих, неименуемо способстваха, за това да се окуражавам и да опитам да взема тази служба?

Доволен ли сте от самия пост, който заемате сега, и дали ви удовлетворява работа ви?

Работа е интензивна, разностранна като темперамент, опитваме се да създадем нещо хубаво за града и да развием бизнес капацитета му. Мисля, че Бургас го има, като огромен запас. Ние сме Логистичен хъб в най-големия град в Областта и имаме всички предпоставки бизнеса да се развива тук и то с положителни темпове. Работата ни като Индустриален логистичен парк удостоверява думите ми, като ние към този момент сме привлекли над 30 разнообразни бизнеса, които във момента развиват своята активност на териториите на промишлена Зона Север.

Имате ли бъдещи планове в Логистичен парк?

Разбира се, сега развиваме сполучливо откъм набиране на вложители и генериране на капиталови ползи в промишлена Зона Юг-Запад на град Бургас, като към този момент сме подписали седем предварителни контракта. Там предстоят доста значими неща по създаване на инфраструктурата, само че все пак съумяваме да генерираме инвеститорски ползи и да отчитаме кандидат-инвеститори там. Надявам се да се привлекат още вложители.

От Искра.бг имаме вяра, че отдаването на общински парцели е равностойно за всички претенденти без значение заеманата от тях служба. 

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР