Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг ще свидетелства пред американския

...
Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг ще свидетелства пред американския
Коментари Харесай

Зукърбърг ще свидетелства пред Конгреса

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг ще свидетелства пред американския Конгрес на 11 април поради абсурда, обвързван с „ Кеймбридж Аналитика “ за непозволено потребление на потребителски данни, оповестиха от комисията по енергетика и търговия.

„ Това чуване ще бъде значима опция да се хвърли светлина върху сериозните проблеми, свързани със сигурността на потребителските данни и да помогнем американците по-добре да схванат какво се случва с техните персонални данни онлайн. Оценяваме това, че господин Зукърбърг ще свидетелства непринудено пред комитета и се надяваме той да дава отговор на нашите въпроси на 11 април”, обявиха ръководителят на комитета Грег Уолдън от лагера на републиканците и изтъкнатият демократ Франк Паолин, съобщи Нова телевизия.

Скандалът с „ Кеймбридж Аналитика “ избухна през март. Британската аналитична компания е упрекната в потреблението информация от профилите на 50 милиона консуматори на Фейсбук, с цел да повлияе на изборите в Съединени американски щати през 2016 година. След няколко дни на безмълвие създателят на Фейсбук съобщи, че неговият тръст е позволил огромна неточност.

В първите дни от абсурда създателят на „ Уикилийкс “ Джулиан Асанж закри профила си във Фейсбук, по-късно галактическата компания SpaceX и производителят на електрически коли Tesla също последваха образеца му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР