Изпълнителният директор на Брикел Янилин Павлов обяви, че ще бъде

...
Изпълнителният директор на Брикел Янилин Павлов обяви, че ще бъде
Коментари Харесай

„Брикел“ завежда дело за клевета срещу екоминистъра в оставка Борислав Сандов

Изпълнителният шеф на Брикел Янилин Павлов разгласи, че ще бъде заведено дело за оскърбителен изказвания против министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. Искът е за нанесени вреди по Закона за отговорностите и договорите.

Конкретната причина за предприемането на тази последна мярка от страна на сдружението към министърът в оставка Сандов е невижданите и погрешни изказвания, изнасяни в общественото пространство повече от 10 дни за активността на предприятието и неточно показаните от него данни по отношение на изпусканите излъчвания.

По думите на Янилин Павлов от една седмица единственото, което се прави, е изнасяне на данни, които не могат да бъдат потвърдени. „ Днес за първи път ни бе възложен протокол от Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора, само че в него сходни шокиращи числа, за каквито Сандов непрестанно приказва, няма “, сподели Янилин Павлов.

Изпълнителният шеф акцентира, че непрекъснато се правят замервания на данните на атмосферния въздух с техни лични измервателни уреди в Гълъбово и са непрекъснато проверявани от Изпълнителната организация по околната среда и водите. Като всички резултати са налични и всеки надзорен орган може да се запознае с тях.

Изпълнителният шеф на Брикел съобщи, че е срамно министър, даже и в оставка, да прави личен пиар на гърба на едно работещо частно дружество, осигуряващо работни места и обогатено енергийно гориво за няколко огромни български градове. Той акцентира, че не е правилно да се употребява властта, която му е дадена от народа, в ущърб на народа.

" Ние не разбираме метода на господин Сандов. В качеството му на министър той би трябвало да бъде отворен за разговор с всяко едно дружество, изключително когато страната би трябвало да подсигурява равномерен и обективен енергиен преход и да се интересува от проектите за промяна на всяка централа ", акцентира Павлов.

Той изрази терзание, че откогато господин Сандов заема позицията на министър нито веднъж той или представители от екипа не са изявили предпочитание за диалог за бъдещето на Брикел, макар многократките предложения от тяхна страна. Янилин Павлов съобщи, че тези дейности потвърждават, че единствената цел на господин Сандов е просто с " лека ръка " да затвори централата, макар най-голямата енергийна рецесия от десетилетия. Павлов изрази вяра само задачата да не е лобизъм за доближени до министъра предприятия или компании.

" Един общественик би трябвало да знае, че преди всичко е ползата на хората, а не персоналните облаги ", добави Павлов. В желае се показва категорично, че всички изказвания, изречени Министъра в оставка Борислав Сандов са напълно злепоставящи и погрешни.

Павлов има вяра, че правовата страна обезпечава нужната отбрана на всяко българско дружество, било то частно или държавно и изрази вяра, че институциите ще открият какви са действителните аргументи и кой стои зад опита за дискредитиране на Брикел.

" Искрено се надяваме, че българската правосъдна система ще въздаде правдивост при този опит за оклеветяване на името нашето сдружение, което през годините обезпечава работа и развиване на хиляди български жители, както и подкрепя запазването на енергийната непоклатимост и сигурност на България ", акцентира Павлов.

Изпълнителният шеф на Брикел беше безапелационен, че при всеки нов опит за накърняване на имиджа сдружението ще продължат да пазят както техния интерес, по този начин и на българската енергийна система.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР