Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) - Оливер Кан отхвърли спекулациите,

...
Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) - Оливер Кан отхвърли спекулациите,
Коментари Харесай

Оливер Кан: Мюлер иска да напусне Байерн? Това няма да се случи

Изпълнителният шеф на Байерн (Мюнхен) - Оливер Кан отхвърли спекулациите, че Томас Мюлер може да напусне клуба след края на сезона, с цел да получава повече игрово време в различен тим, написа организация ДПА.

" Това няма да се случи ", настоя Кан в изявление пред Sport Bild.

" Ако това в миналото се случи, бих го разубедил. Томас е здрав, в никакъв случай не е контузен и има извънредно мощен темперамент. Той е необикновено значим за цялата конструкция. Сигурен съм, че Томас ще играе още доста мачове за нас ", добави Оливер Кан.

Според същата обява, Томас Мюлер желае да продължи да играе на високо равнище до 2024 година, когато изтича актуалният му контракт с Байерн Мюнхен. Евентуална разлъка на Мюлер с немския клуб би било огромен потрес за почитателите на тима и би добавило напрежение върху Кан и спортния шеф Хасан Салихамиджич, които към този момент понесоха рецензии поради това, че не привлякоха съответен заместител на напусналия нападател Роберт Левандовски и събитията, при които се стигна до разлъка с някогашния треньор Юлиан Нагелсман в края на мар.

Ръководството на Байерн Мюнхен е възнамерявало среща за 30 май - три дни след края на сезона в Бундеслигата.

" Разбира се, че има неща, които можехме да създадем по-добре ", разяснява още Кан пред Sport Bild.

Той удостовери, че клубът е опитал да притегли Ерлинг Холанд, който в този момент играе за Манчестър Сити, само че нападателят е бил прекомерно безценен. Кан изясни, че той и Салихамиджич са решили да употребяват сегашния състав през сезона, защото " има доста футболисти, които могат да бележат голове ".

Оливер Кан бе деликатен и при коментара дали си заслужава да похарчи най-малко 100 милиона евро за играчи като Виктор Осимен от Наполи или Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт. " С сходни суми Байерн Мюнхен би трябвало да се запита дали даден футболист ти дава гаранция за тези пари. Определено би било огромен риск ", изясни Кан.
 Томас Мюлер напуща Байерн (Мюнхен)
Томас Мюлер напуща Байерн (Мюнхен)

Нападателят не е благополучен с ролята си на резерва
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР