Изпълнителният директор на авиокомпанията Qatar Airways Акбар ал-Бакер си навлече

...
Изпълнителният директор на авиокомпанията Qatar Airways Акбар ал-Бакер си навлече
Коментари Харесай

Шефът на Qatar Airways възмути със сексистки коментар, после се извини

Изпълнителният шеф на самолетната компания Qatar Airways Акбар ал-Бакер си навлече редица рецензии, откакто във вторник съобщи, че жена не би могла да прави неговата работа.

" Разбира се, че компанията би трябвало да бъде ръководена от мъж, защото работата тук е изпълнена с доста предизвикателства`, сподели той.

След вълната на отвращение, ал-Бакер се извини и акцентира, че Qatar Airways поддържа равенството сред половете . Той добави, че думите му са били пресилени от медиите, предава BBC.

" Бих желал да изразя откровените си извинения за обидата, която нанеса коментарът ми. Близо половината от чиновниците в компанията ни са дами. Техните отдаденост, увереност и умения демонстрират, че никоя работа не е прекомерно сложна за тях ", съобщи изпълнителният шеф.

" Qatar Airways твърдо има вяра в равенството сред половете на работното място. Нашата компания е пионер в района в това отношение. Ние бяхме първата авиолиния, която нае водачи дами и която стартира да образова инженери дами и дами за управителни позиции ", добавя той.

Това не е първият път, в който ал-Бакар провокира рецензии със свое изявление. През 2017 година му се наложи още веднъж да се извинява, откакто назова американските стюардеси " бабички " при неприсъствен спор с самолетни компании от Съединени американски щати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР