Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изобщо не е фен

...
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изобщо не е фен
Коментари Харесай

Джеф Безос: Не търсете баланс между работата и личния живот

Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос въобще не е почитател на израза „ баланс сред професионален и персонален живот “.  Той споделя някои много спорни препоръки, които дава на новите чиновници на Amazon.

Един от препоръките на Безос към новопостъпилите е да търсят по-цялостна връзка сред професионалния и персоналния живот вместо да се пробват да балансират сред времето в офиса и това със фамилията.

Един от най-богатите хора в света има нетрадиционен метод към работата: всеки ден той закусва със фамилията си, не си настройва алармата преди лягане, възнамерява изненадващо малко срещи и даже съумява всеки ден да мие съдовете у дома. Ето за какво не е изненада, че дава за образец на чиновниците си подобен метод за поддържане на здрава симетричност сред професионалните и персоналните каузи.

„ Опитвам се да науча чиновниците в компанията, от най-младите до висшите ръководители в Amazon, на тази естетика на живота и работата ”, изяснява Джеф Безос.

Вместо да търси баланс сред работа и живот, той предлага те да се преглеждат като две интегрирани елементи. И твърди, че връзката сред тях е двустранна.

„ Ако съм благополучен у дома, тогава пристигам в офиса с голяма сила. Ако съм благополучен в работата, също се прибирам у дома с вдъхновение от добре свършените професионални задания. Всички ние имаме най-малко по един подобен сътрудник, който едвам дошъл на среща, изсмуква цялата налична сила на екипа. А повярвайте ми, никой не желае да бъде подобен. Напротив, всеки от нас желае да пристигна в офиса и да даде кураж, религия и тласък на останалите със своите каузи ”, споделя Джеф Безос.

Източник: Business Insider

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР