Изпълнителният борд на ФИБА Европа взе решение да преустанови остатъка

...
Изпълнителният борд на ФИБА Европа взе решение да преустанови остатъка
Коментари Харесай

ФИБА сложи край на сезон 2019/20 в европейските клубни турнири

Изпълнителният ръб на ФИБА Европа взе решение да прекрати остатъка от сезон 2019/20 в европейските клубни шампионати. Решението бе взето по време на конферентно съвещание в понеделник.

Сезонът в Купата на ФИБА Европа, женската Евролига и женския Еврокъп няма да се доиграе и няма да бъдат предавани първенци. От ФИБА оповестиха, че насочват напъните си към провеждането на сезон 2020/21, който би трябвало да стартира по график през есента. От европейската централа към момента не са взели решение дали мачовете тогава ще се играят със или без фенове, като това ще зависи строго от разпоредбите, в които се организират съответните баскетболни срещи. Засега датите за жребиите за новия сезон са планувани за 17 и 18 август.

От ФИБА оповестиха още, че към този момент квалификационните прозорци за Евробаскет 2021 при мъжете и при дамите се резервират през ноември 2020 година и февруари 2021 година.

В случай на нова вълна от COVID-19 обаче през есента на тази година, която да не разреши провеждането на срещите, ФИБА има подготвен вид прозорецът през февруари месец при дамите да се удължи от 2 на 4 мача в границите на 15 дни.

При мъжете е допустимо квалификационните срещи от ноември да се реалокират за февруари, а двата мача от февруари да останат за началото на юли 2021 година, като те ще бъдат вместени сред олимпийската подготовка за Токио и самите олимпийски игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР