Изпълнителната власт застава пред законодателната, за да отговаря на въпроси.

...
Изпълнителната власт застава пред законодателната, за да отговаря на въпроси.
Коментари Харесай

Кирил Петков и трима вицепремиери отговарят на въпросите на депутатите

Изпълнителната власт застава пред законодателната, с цел да дава отговор на въпроси. В днешното съвещание на Народното събрание ще бъде извършен обичайния за началото на месеца блиц надзор. На него ще се явят министър председателят Кирил Петков и вицепремиерите. Те би трябвало да дават отговор на въпросите на народните представители.

3 вицепремиери и 7 министри от кабинета " Петков " ще вземат участие в петъчния парламентарен надзор.

Най-много са въпросите към вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов, свързани с ВиК и инфраструктура.

Вицепремиерът Асен Василев ще дава отговор на въпрос за желание за потребление на геотермалните извори за произвеждане на ел. сила, за действителното действие на автоматизирани измервателни уреди за производителите на алкохол и цигари и раздадени спомагателни хонорари на чиновниците в Национална агенция за приходите в края на 2021 година. Той ще отговори на въпрос и за опциите за основаване на механизъм за крипто заплащане.

Вицепремиерът Корнелия Нинова ще отговори на въпрос за осъществяването на Закона за индустриалните паркове.

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова ще отговори на запитване за Националната детска болница, а министърът на земеделието Иван Иванов ще дава отговор на въпрос във връзка нуждата от незабавни ограничения за ремонт на язовирната стена на язовир " Огоста " край град Монтана от неговия притежател Министерството на земеделието.

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков ще отговори на въпрос за политиките за неучащи и неработещи младежи до 29-годишна възраст, а както и за уговорките на страната в Плана за възобновяване и резистентност за политиката за обществено подкрепяне.

На депутатски питания ще дават отговор още министърът на превоза Николай Събев, министърът на електронното ръководство Божидар Божанов, както и министърът на туризма Христо Проданов.

В рамките на парламентарния надзор ще се проведат разисквания по питането на народния представител Христо Гаджев към министъра на защитата Стефан Янев по отношение на ролята на Министерство на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР