Изпълнителната агенция Автомобилна администрация започна пълна проверка на превозвача Бозав

...
Изпълнителната агенция Автомобилна администрация започна пълна проверка на превозвача Бозав
Коментари Харесай

Автомобилна администрация проверява две фирми заради катастрофата на АМ Тракия на 26 юли

Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация " стартира цялостна инспекция на превозвача „ Бозав " ЕООД, чийто камион аргументи тежкото пътнотранспортно произшествие на автомагистрала (АМ) „ Тракия " на 26 юли, оповестиха от пресцентъра на Министерство на превоза.

Инспекцията се прави по предписание на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков, който е изискал и повсеместен разбор на активността и успеваемостта на Изпълнителната организация.

При първичната инспекция бе открито, че авариралият камион е вписан в лиценза на компания „ Логтранс БГ " ЕООД, която има общо 12 товарни коли. Превозното средство е с изминал механически обзор на 10 април. Установен е и още един камион, който също е с изминал механически обзор на 9 март 2022 година.

Впоследствие е установено, че камионът, предизвикал злополуката през вчерашния ден, е продаден през декември 2022 година от „ Логтранс БГ " ЕООД на компания „ Бозав " ЕООД. Фирма „ Логтранс БГ " обаче не е изпълнила законовото си обвързване в 30-дневен период да отпише транспортното средство от своя лиценз, за което ще бъде глобена. По тази причина неотложно е разпоредена сложна инспекция на цялостната активност и на превозвача „ Логтранс БГ " ЕООД.

Фирма „ Бозав " ЕООД има лиценз за вътрешни товарни транспорти, като към лиценза са вписани четири товарни автомобила, от които единствено един има годен механически обзор. Същият транспортьор има още пет моторни транспортни средства, които са регистрирани като пътна помощ, от които три нямат годен механически обзор. Превозвачът не е присъединил съответния камион в притежавания от него лиценз, което според законодателството се класифицира като нерегламентиран транспорт и следва да бъдат наложени наказания. За последните две години превозвачът е глобен шест пъти, като при четири от случаите е установено осъществяването на нерегламентиран транспорт на товари, а другите два са за претоварване и за непокрит товар.

В хода на инспекцията е открито, че компания „ Бозав " ЕООД е с изтекла финансова непоклатимост на 18 февруари 2022 година. За това нарушаване ще бъде формиран акт и краткотрайно ще бъде спряна активността на превозвача с лишаване на заверените копия към лиценза, до премахване на тази неправда.

След привършване на комплексните инспекции ще бъдат подхванати всички нужни дейности, според законовите пълномощия на организацията, за санкциониране на виновните юридически и длъжностни лица, допълват от Министерството на превоза.

Вчера товарен автомобил, пренасящ скрап в посока Бургас, спука гума. Водачът изгуби надзор над тежкото моторно транспортно средство, блъсна се в двете междинни мантинели на Автомагистрала „ Тракия “, след което се обърна на платното и затвори за часове наред за придвижване частта на пътя от пътен възел " Карнобат " до пътен възел " Стралджа ". Засегнати бяха три леки автомобила.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР