Изпълнителна агенция Медицински надзор“ проверява случай на починала възрастна жена

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор“ проверява случай на починала възрастна жена
Коментари Харесай

ИАМН проверява случай на починала жена заради съмнения на близките за небрежност

Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ ревизира случай на умряла стара жена в УМБАЛ „ Царица Йоана “-ИСУЛ поради подозрения на околните на умрялата, че казусът е бил неглижиран. До момента е направена инспекция от Инспектората на организацията, от която към този момент има публикуван констативен протокол. Предстои да бъде публикуван вероятно Акт за административно нарушаване и при доказване на виновност на лечебното заведение да му бъде наложена глоба.

Пред Нова телевизия околните на умрялата Дафинка Езекиева оповестиха, че са получили копие от констативния протокол, в който написа, че има позволени неточности от страна на медиците.

Възрастната жена е била отведена по неотложност в ИСУЛ на 15 януари поради рухване, при което си е блъснала главата. „ Не е изработен скенер и няма следене на болестта. Баба е била подготвяна за интервенция от самото начало и по тази причина при нея е ходил невролог, само че не и поради получения кръвоизлив в резултат на рухването. В констативния протокол написа, че няма снета анамнеза и никакво следене на болестта. Тепърва ще следва следствие ”, сподели внучката на умрялата жена Мария Танова.

С документите на баба си дамата е направила консултация и с други лекари, съгласно които е имало възможност мозъчният кръвоизлив да е можело да бъде овладян, в случай че се е пристъпило неотложно към лекуването му. „ Най-голямата неточност съгласно тях е, че не е бил изработен скенер незабавно, тъй като в случай че се е бил видял кръвоизливът в точния момент, е можело да бъде заплеснат, тъй като е бил по-малък. Вече след 18 часа е бил голям и е било невероятно да се избави. Лекарите от Интензивното поделение бяха страхотни, доста благи, доста готини, към тях нямам забележка. Опитали са да създадат всичко “, сподели още Танова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР