Изпълнителките от световноизвестния женски хор “Мистерията на българските гласове с

...
Изпълнителките от световноизвестния женски хор “Мистерията на българските гласове с
Коментари Харесай

Мистерията на българските гласове звучи на 22 май

Изпълнителките от световноизвестния женски хор “Мистерията на българските гласове ” с диригент професор Дора Христова приготвят нова изненада за феновете си у нас и по света. Великденски концерт с обредни и ритуални песни, който ще се излъчва и онлайн с билети, ще зарадва публиката на 22 май от 18, 30 часа в Сити Марк арт център в столицата. Това ще е първото събитие през 2021-ва за ансамбъла, основан през 1952 година.

„ В комплицираното време бихме желали да допринесем за положителното празнично въодушевление, обвързвано със светлия християнски празник освен на хората, които наблюдават нашето изкуство, само че и на всички, които обичат фолклора ”, споделя продуцентът Бояна Бункова.

Ще звучат  лазарската “Мома хубава ” на Петър Льондев и “Закукала кукувица ” на Николай Кауфман, а ортодоксалният репертоар е застъпен с “Богородица ” от Архангелски. Професор Дора Христова прецизира: „ Включили сме и  обичайни заглавия - “Море зажени се Гюро ”, “Дилмано, Дилберо ”, “Хоро ” на Кирил Стефанов, “На високо ”, родопски сола, дуети, триа, както и осъществявания на квартет “Ева ”. Ще представим и няколко композиции от албума “БууЧииМиш ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР