Изпадащият в международна изолация руски президент Владимир Путин заяви, че

...
Изпадащият в международна изолация руски президент Владимир Путин заяви, че
Коментари Харесай

Путин изпада в изолация, хвали се с оръжия

Изпадащият в интернационална изолираност съветски президент Владимир Путин съобщи, че Москва е подготвена да търси " дипломатически решения " на фона на вилнеещото напрежение със Запада поради Украйна, само че акцентира, че ползите на страната не подлежат на договаряния.

" Нашата страна постоянно е отворена за директен и почтен разговор, за търсене на дипломатически решения на най-сложните проблеми ", сподели Путин във видеообръщение във връзка Деня на бранителя на отечеството, който е формален празник в Русия, оповестява. Путин приказва, откакто във вторник двете камари на Народното събрание, Държавната дума и Съветът на федерацията, му дадоха единомислещо утвърждение за изпращане на " миротворци " в два разколнически украински района, които в този момент Москва признава за самостоятелни, и вероятно в други елементи на Украйна.

Във видеообръщението Путин поздрави мъжете в страната и съобщи, че е сигурен в " професионализма " на съветските военни и че те ще отстояват националните ползи на страната. Той похвали бойната подготвеност на съветската войска и съобщи, че страната ще продължи да създава най-съвременни оръжия.

" Ще продължим да създаваме модерни оръжейни системи, в това число хиперзвукови и такива, основани на нови физични правила, и ще разтеглим потреблението на съвременни цифрови технологии и детайли на изкуствения разсъдък ", сподели той. " Такива комплекси действително са оръжията на бъдещето, които доста усилват бойния капацитет на нашите въоръжени сили. "

Западните публични лица предизвестяват от седмици, че съветският водач приготвя тотална инвазия в Украйна.

Тръмп се възхитил

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като " гениални " дейностите на президента на Русия Владимир Путин по повод Украйна и назова съветския водач " доста рационален ", оповестяват " Дейли мейл " и " Индипендънт ", представени от Българска телеграфна агенция.

Когато е научил, че Путин признава независимостта на сепаратистките райони Донецк и Луганск в Източна Украйна, Тръмп си бил споделил: " Това е гениално ".

" Казах си: " какъв брой е мъдро това ", уточни някогашният президент в радиопредаване.

Помолена по-късно да разяснява това изявление, говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че се стараят да не одобряват препоръки " от някой, който хвали президента Путин и неговата военна тактика ".

Двама другари

Само Никарагуа и Сирия обявиха до момента, че поддържат решението на Москва да признае Донецк и Луганск за самостоятелни, макар че не е ясно дали ще също ще ги признаят публично.

Нито една друга страна не признава самопровъзгласилите се национални републики - макар че различен подкрепян от Русия разколнически район, Южна Осетия, даде поддръжката си за сепаратистите още през 2015 година

Комунистическото държавно управление на Куба упрекна Запада, че води " пропагандна война " против Москва
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР