Изобщо не сме обсъждали някакъв лидерски въпрос. Само преди 3

...
Изобщо не сме обсъждали някакъв лидерски въпрос. Само преди 3
Коментари Харесай

Биков: Кирил Петков е последният човек, който ще каже кой ще бъде лидерът на ГЕРБ

" Изобщо не сме обсъждали някакъв лидерски въпрос. Само преди 3 месеца имахме конгрес, на който Бойко Борисов беше определен от членовете на ГЕРБ за водач ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на Нова телевизия.

" Кирил Петков е последният човек, който ще каже кой ще бъде водачът на ГЕРБ. Ако има такова предпочитание, може да се запише за член на партията, да пристигна и да го предложи на някой конгрес. Той има право да приказва всевъзможни нелепости, както и прави, само че ние с него не се съобразяваме, още повече за това кой ще бъде водач на партията ни ", сподели още той.

" Смешно ми е по какъв начин хора, чиято партия се стопява в последните месеци, дават препоръки на партия, която във всички социологически изследвания е първа и всички чакат да завоюва изборите, да си смени водача ", добави Биков.

Според него по тематиката със Северна Македония " всички са се криели, до момента в който не е излязъл да приказва Борисов ". " Докато Кирил Петков се криеше по тематиката, Борисов, а не някой различен, му реши целия проблем с публичното мнение и то с риск за нашата поддръжка, тъй като това не беше известна теза ", уточни депутатът.

Той беше безапелационен, че в актуалната обстановка, в която страната ни се намира, тя има потребност от проевропейско държавно управление. " За което ние сме подготвени да плащаме и политическа цена ", добави Тома Биков.

Запитан дали е допустима възможна коалиция с " Продължаваме Промяната ", той отговори: " Крайно време е да се направи по този начин, че да приказваме за хрумвания, не за хора. Това зависи от доста неща ".

" Дайте да пренесем диалога на малко по-високо равнище от това дали се обичаме или ненавиждаме и да забележим в съответната обстановка с провокациите кое би било най-полезно за страната ни ", прикани депутатът от ГЕРБ.

" За нас е голямо предизвикателство въобще да се каже " добър ден " на Политическа партия. Очевидно, в случай че не си споделяме " добър ден ", ще продължим да бъдем в политическа рецесия. Нямаме никакъв диалог с тези хора, което е необичайно ", разяснява Биков.

На въпрос дали има вид ГЕРБ да поддържат някаква настройка в границите на този парламент, той уточни: " При първия мандат - формулата беше заложена от Кирил Пеков. Тя е същата, каквато беше при вота на съмнение – търсим някакви депутати. Това не е желано от нас. Третият мандат зависи от президента ".

И добави: " Не съм уверен, че е допустимо да се направи нещо по-дългосрочно в този парламент. Ако е това, което споделят за 22-та закона и всякакви бързи неща, имайте поради, че тези закони още не са написани, тъй че може би такова ръководство би изкарало ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР