Кралското семейство отдава почит на „отдадената служба“ на кралица Елизабет II на първата годишнина от нейната смърт

...
Изображение: Кралят и кралицата (долу) пристигат в Крати Кърк, близо
Коментари Харесай

Изображение: Кралят и кралицата (долу) пристигат в Крати Кърк, близо до Балморал, в Шотландия

Към тях се присъединиха племенницата и племенника на покойната кралица, лейди Сара Чато и граф Сноудън.

Бившият декан на кралския параклис в Шотландия Йен Торънс изнасяше проповедта.

Малка група от имението в Балморал работници, членове на обществеността и ученици от началното училище Crathie се бяха събрали близо до църквата.

Тълпи се събраха и пред Бъкингамския дворец в централен Лондон и замъка Уиндзор и оставиха писмени съобщения и цветя отвън и на портите.

Събитието ще бъде дълбоко личен момент за краля, който стана суверен, когато майка му почина мирно на 8 септември миналата година в Балморал, на 96 години, след като царуваше 70 години.

Изображение: Кралица Елизабет II, снимана от Сесил Бийтън през октомври 1968 г. Снимка: Royal Collection Trust/Негово величество крал Чарлз III 2023

Други членове на кралското семейство също отдават почит, включително принцът и принцесата на Уелс, които ще посетят уелските катедралата Сейнт Дейвидс за кратка лична служба в петък, също отдаде почит, като каза: „Липсваш ни на всички.“

Съобщението, написано от Уилям и Кейт в X, известен преди като Twitter, гласеше: „ Днес си спомняме за изключителния живот и наследството на Нейно покойно величество кралица Елизабет. Липсваш ни на всички. W & C."

Изображение: Снимка на покойната кралица пред замъка Уиндзор

Принцеса Юджини написа в Instagram: „Мисля за теб днес. Липсваш ми толкова много, но си спомням какъв живот на служба, любов и отдаденост към всички и към семейството ти, което те обичаше толкова много. Завинаги благодарен за вас. И винаги в сърцето ми."

Това беше последвано от две емотикони с червени сърца и изображение на усмихната Юджини, седнала до покойната кралица на нещо, което изглежда като пейка пред каюта в имението Балморал.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от принцеса Юджини (@princesseugenie)

-->

Принц Хари, който отлетя за Лондон за церемонията по награждаването на WellChild в четвъртък преди началото на Invictus Games в Германия, също отдаде почит на баба си.

Той каза: „Знам, че след точно една година тя ни гледа отвисоко тази вечер, щастлива е, че сме заедно, продължавайки да освети такава невероятна общност."

Кралят също записа съобщение и пусна любима снимка на майка си на първата годишнина от смъртта й.

Той си припомни майка си с " голяма обич“ и си спомни нейната „отдадена служба“ и „всичко, което тя означаваше“ за страната, и пусна неин портрет, направен от Сесил Бийтън през 1968 г., когато беше на 42 години.

На него тя стои отстрани към камерата, облечена в робата си с жартиери и тиарата на Великата херцогиня Владимир, направена от 15 преплетени диамантени кръга.

В кратко изявление, написано и записано в замъка Балморал, където е починала кралица Елизабет II, нейният син каза: „При отбелязването на първата годишнина от смъртта на Нейно покойно величество и моето възкачване ние си спомняме с голяма обич нейния дълъг живот, всеотдайна служба и всичко, което тя означаваше за толкова много от нас.

„Дълбоко съм благодарен , също и за любовта и подкрепата, която беше показана на жена ми и на мен през тази година, докато правим всичко възможно, за да бъдем полезни на всички вас."

Риши Сунак също отдаде почит, отбелязвайки, че „остър ум“.

С „перспективата от една година“ министър-председателят каза, че „мащабът на службата на Нейно покойно величество само изглежда по-голям“.

Спомняйки си срещите си с нея , добави той: „Бях поразен от нейната мъдрост, от нейната невероятна топлота и изящество, но също и от нейния остър ум.“

Г-н Сунак каза, че въпреки че страната трябва да се гордее със „забележителното наследство“ на покойната кралица служба", той каза, че "забележителната връзка" между страната и монархията "продължава да расте днес при управлението на Негово Величество Краля".

Изображение: Цветя също са оставени пред Бъкингамския дворец

Труд лидерът сър Кийр Стармър каза, че кралица Елизабет „винаги се е радвала на специална връзка със своя народ“.

Той добави: „Това беше връзка, изградена от нейното разбиране, че службата на тази велика нация е нишката, която обединява суверена предмет."

За да отбележат Деня на присъединяването, войниците и конете, които участваха в държавното погребално шествие и прокламационните салюти, означаващи новото царуване, ще се завърнат, за да изпълнят годишнини с оръжейни салюти в чест на краля.

< p>Капитан Ейми Купър - водещият ездач в процесията, която пренесе ковчега на кралицата, за да лежи в Уестминстър Хол - ще даде заповед за стрелба с 41 оръжия по обяд в Хайд Парк в Лондон.

A Салют с 62 оръдия също ще бъде изстрелян към Лондонската кула от Почетната артилерийска компания.

В чест на възкачването на краля камбаните ще бият Уестминстърското абатство в 13:00 часа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР