Износът на руски петрол през месец май възлиза на 3,64

...
Износът на руски петрол през месец май възлиза на 3,64
Коментари Харесай

Износът на руски петрол през май не показва намаляване на производството

Износът на съветски нефт през месец май възлиза на 3,64 млн. барела дневно, което е спад за първи път от шест седмици. В същото време индикаторът към момента надвишава равнището от края на предходната година с 1,4 млн. барела дневно и с 270 хил. барела дневно равнището на износа през февруари 2023 година. Така на практика майските данни за износа на съветски нефт към момента не демонстрират понижаване на производството му, за което говореха съветските управляващи, написа Блумбърг.

През февруари вицепремиерът Александър Новак разгласи, че Русия ще понижи производството на нефт с 500 000 барела дневно през март. След това понижението беше удължено до края на 2023 година Освен това, дружно с Русия, Саудитска Арабия, Ирак, Обединените арабски емирства, Кувейт и други страни от ОПЕК+ се съгласиха да понижат производството през май с общо 1,6 милиона барела дневно.

В същото време в доклад на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) се споделя, че през март Русия е понижила производството единствено с 300 хиляди барела дневно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР