Износът на Китай на германий и галий през август падна

...
Износът на Китай на германий и галий през август падна
Коментари Харесай

Китай не е изнасял германий и галий през август поради наложените ограничения на износа


Износът на Китай на германий и галий през август падна до нула, демонстрират митническите данни , оповестява " Ройтерс ".  Пекин не е изнасял артикули от германий предишния месец , спрямо 8,63 метрични тона през юли, когато размерите се удвоиха по отношение на юни, защото задграничните купувачи побързаха да си обезпечат доставките преди да стартират рестриктивните мерки.

През август също не е имало експорт на галий. През юли износът е бил 5,15 тона и 7,67 тона през същия месец на 2022 година

Припомняме, че през юли, като част от комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон за достъпа до материали, употребявани при производството на високотехнологични микрочипове.

 Китай отвръща на удара на Съединени американски щати с редкоземни метали
Китай отвръща на удара на Съединени американски щати с редкоземни метали

Това ще изостри напрежението сред двете най-големи стопански системи в света

Съгласно новите правила, експортьорите на артикули от германий и галий към този момент би трябвало да получат лиценз за експорт на продукти и технологии с " двойна приложимост " , което значи такива с евентуално военно и гражданско приложение. Обработката на заявките за разрешителни лишава към 45 работни дни, като досега евентуално още не е минало задоволително време множеството търговци да получат такива.

Спот цените на галия в Китай паднаха предишния месец, защото запасите се натрупаха на вътрешния пазар заради контрола върху износа и намаленото търсене. Спот цената на металния галий падна с 9% за месеца до 1655 юана за кг на 31 август, съгласно данни от Shanghai Metals Market. Спот цената за германиев блок обаче се увеличи с 1% през месеца до 9700 юана за кг в края на август.
 Пентагона разполага със ресурси от германий, само че не и с галий
Пентагона разполага със ресурси от германий, само че не и с галий

Американското отбранително ведомство би трябвало да откри запаси в дълготраен проект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР