Изневярата е болезнена за всички замесени – да, дори и

...
Изневярата е болезнена за всички замесени – да, дори и
Коментари Харесай

Как да си простиш на себе си, че изневеряваш и криеш от своя партньор?

Изневярата е мъчителна за всички забъркани – да, даже и за този, който изневерява! Не единствено е трудно да знаеш, че нараняваш индивида, който обичаш, осъзнаването, че евентуално не си кадърен на същински ангажимент, може да бъде много мъчно за преглъщане.

Може би се чувстваш отговорна, че съсипваш всичко хубаво, което ти се случва сега с тази невярност. Предаваш индивида, който те обича и който държи на теб. Но самообвиненията няма да ти оказват помощ, блага. Случило се е. Не може да върнеш времето обратно.

Ето по какъв начин да се оправиш с тези мъчителни мисли

 

Признай грешката си

Не обвинявай минусите на колегата си, че те подтикват да направиш нещо. Да, може да и той да има дребна виновност или просто да сте се разлюбили, само че хей, ти си направила това. И няма връщане обратно. Не обвинявай детството си, гените си, някогашния си, който ти е изневерил или алкохола, с който прекали.

Тези неща не ти опряха револвер в главата и не те принудиха да мамиш, нали?  Можеше да избягаш всеки миг и да не се поддаваш, само че ти го направи. И да, изневери на своя сътрудник.

Може и да звучи жестоко, само че това е истината, скъпа и колкото по-рано я осъзнаеш, толкоз по-добре за теб. Да признаеш, че си позволила неточност като си изневерила е най-хубавото начало.

Отдели малко време и намерения добре върху постъпката си

Отдалечи се от всички, с цел да може да останеш изцяло сама с мислите си. Дай си това пространство просто да дишаш и да мислиш. Много е значимо да си уединено с мислите си, с цел да може в действителност да размишляваш и да измислиш проект по какъв начин да оправиш нещата.

Може да искаш да посетиш родителите си, тъй че сътрудникът ти да не стане недоверчив, само че се увери, че няма да се разсейваш прекалено много. По-добра концепция би била да отидеш някъде, където в действителност можете да бъдеш сама.

Нужна ти е цялостна тишина. Спокойствие, което ще ти помогне добре да обмислиш по какъв начин да постъпиш и по-важното по какъв начин ще се държиш с колегата си, на който одеве изневери. Може би не е елементарно да се живее с сходно провинение, изключително в случай че той е благ с теб и не заслужава сходно отношение.

Всъщност никой не заслужава да преживее изневерява. Каквото и да се случва сред вас, това никога не е метода, по който да решите проблемите. Изневярата не взема решение проблеми – тя ги основава.

Разбери същинските аргументи, заради които си изневерила

След като към този момент си на място, където може да останеш уединено с мислите си, е време да си зададеш някои сложни въпроси, с цел да схванеш за какво си изневерила. Ако си във връзка без обич и тази връзка е мъртва от години, тогава повода ти е доста явна. Някои неща, които може да си зададеш са:

– Защо останах толкоз дълго с него?

– Защо към този момент не го обичам?

– Време ли е най-сетне да се разделим вечно?

Въпреки това, в случай че връзката ти е наред, или постоянно си била предан сътрудник до момента, или НЕ си  в действителност влюбена в другия човек, тогава може да е много мъчно да схванеш точната причина.

Може да ти помогне, в случай че си зададеш следните въпроси:

– Бях ли недоволна от връзката си?

– Изневерих ли, тъй че има добра причина да се разделим?

– Наистина ли съм влюбен в другия мъж?

– Все още ли съм влюбена в колегата си, даже и да не сме съвършени?

– Преживявам ли житейска рецесия?

Сподели на някого на който имаш доверие

Вината е едно от най-трудните неща, които човек може да изпита самичък. Вината не е единствено гадно прочувствено положение, тя идва с набор от еднообразно агонизиращи усеща – позор, яд, страдание и нерешителност. Трябва да споделиш възприятието на виновност с някого или може да се сринеш душевен.

Избери някой, който намираш за рационален и разбиращ. Опитай се да не правиш грешката да се доверяваш на някой, който осъжда, единствено тъй като искаш да бъдеш „ осъдена “ и да ти дава лекции за грешките си. Достатъчно строга си към себе си и несъмнено нямаш потребност от това.

Тук терапевтите са доста потребни. Те няма да споделят проблемите ти с никого и знаят кой е най-правилният съвет, от който се нуждаеш. Ще се излекуваш доста по-добре и евентуално доста по-бързо.

Приеми себе си или се промени

Ако по време на саморефлексията си осъзнаеш, че в действителност не можеш да бъдеш в моногамна връзка или че в действителност не си подготвена за дълготрайна ангажирана връзка, тогава стой да се насилваш да се промениш. Това си ти и това, което искаш (поне засега), тъй че би трябвало да уважаваш това. Въпреки това би трябвало да уважаваш и колегата си.

Кажи му за това и му  предложи отворена връзка или разлъка. Ще се нараните единствено един различен, в случай че продължите по този метод. Друг образец е, в случай че осъзнаеш, че не можеш да бъдеш към този момент с някой, в който не си влюбена, тогава приеми този факт за себе си.

Разбира се, би трябвало да се чувстваш зле, че не си се разделила с него, преди да се влюбиш в някой различен, само че явно не ти е било елементарно. Сега, когато знаеш това за себе си, е време за смяна.

Ако решиш да се промениш – без значение дали да спасиш връзката си или единствено за себе си – тогава бъди отдадена на това изцяло. И помни, че никой не е идеален.

Напомни си, че си просто човек

Много хора употребяват „ аз съм единствено човек “ като опрощение, когато вършат нещо извънредно, само че хей, това е чистата истина! И изневярата не те трансформира в сериен палач, нали?

Ние сме хора със личен набор от трендове и дефекти и все пак се чака да не позволяваме никакви неточности. Но това не ни дефинира като хора. Защото е човешко да се сгреши. Важно е да си вземеш поука и да не повтаряш една и съща неточност. Защото първият път е неточност, само че вторият е избор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР